De lijst van Covid19 beperkingen (en sluitingen) in Chonburi blijft maar doorgroeien

CHONBURI:- Gisteravond voegde de gouverneur van Chonburi weer een aantal items toe aan de groeiende lijst van Covid19 beperkingen en sluitingen naarmate het aantal infecties in de provincie en rond Thailand stijgende is.  

Aangezien de provincie elke dag honderden nieuwe besmettingen meldt, lijken er bijna dagelijks veiligheidsmaatregelen en beperkingen te worden ingevoerd om de verspreiding tegen te gaan.  De beperkingen van gisteravond betrof alle toeristische attracties en shows in de gehele provincie, verschillende werkkampen, evenals dierenattracties, populaire ontmoetingsplaatsen en stranden.

Het Public Relations-bureau van Chonburi heeft een verklaring uitgegeven samen met het bevel van de gouverneur waarin wordt uitgelegd dat de locaties die zijn gespecificeerd voor sluiting gebieden zijn waar de autoriteiten veel Covid19 infecties hebben vastgesteld en daarom heeft de commissie voor overdraagbare ziekten besloten heeft deze te sluiten.

Verschillende kampen voor bouwvakkers in Si Racha en Banglamung zijn op last van dit bevel gesloten.  Standard Performance Co in Surasak, Si Racha heeft sluitingsorders tot 16 augustus ontvangen, terwijl Wisswapat Co in Nongprue, Banglamung is bevolen om tot 18 augustus te sluiten. Exploitanten en eigenaren werden gewaarschuwd om alle beperkingen en regels van de volksgezondheids-functionarissen strikt op te volgen.

De lijst met andere gebieden die gisteravond in Chonburi werd gepubliceerd, bevat alle locaties die verband houden met toerisme, inclusief particuliere en door de staat gerunde toeristische bezienswaardigheden en attracties van elke omvang.  De regel geldt voor binnen- en buitenattracties.  

Nog een andere belangrijke sluiting van een buitenattractie bestaat uit het feit dat alle stranden en stuwmeren voor iedereen zijn verboden, met uitzondering voor lokale vissers die daar werken.  Zwemmen, zonnen, strandsporten en watersporten zijn dus VERBODEN.

Dierentuinen en dierenparken zijn ook gesloten in de provincie  inclusief alle soorten dierenshows.  In feite zijn alle soorten shows in principe verboden omdat openbare showlocaties van welke aard dan ook zijn gesloten. 

Een paar bruggen in Chonburi zijn eveneens gesloten, behalve voor het oversteken van verkeer, omdat ze een bedreiging vormen voor Covid-19, omdat het populaire ontmoetingsplaatsen zijn voor de lokale bevolking en jongeren.  De Koh Loi-brug van Si Racha is alleen beschikbaar voor mensen die oversteken tussen Koh Loi en Koh Sichang.  En in Meuang Chonburi heeft de Chonlamart Vithi-brug officiële toestemming nodig om te gebruiken.

De haven van Laem Chabang zal met moeilijkheden te maken krijgen, aangezien alle binnenkomende vrachtboten die van buiten de Chon Buri-grenzen komen, toestemming moeten krijgen van volksgezondheidsfunctionarissen voordat ze mogen landen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Het Pattaya Nieuws 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: Het Pattaya Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!