De langste dubbelsporige tunnel in Thailand is voor 80 procent voltooid

~GRAVEN IS GEEN PAARDENWERK~
(Graven of in aarde werken is een vermoeiende bezigheid)

NAKHON RATCHASIMA:-  De afgraving voor de langste tunnel van Thailand, die deel uitmaakt van de noordoostelijke tweesporige spoorlijn, is grotendeels voltooid, zo maakte het tunnelbedrijf vrijdag bekend.

De 5,2 kilometer lange tunnel maakt deel uit van de noordoostelijke dubbelsporige spoorlijn die loopt van Mab Kabao in Saraburi naar het knooppunt Thanon Chira in Nakhon Ratchasima.

“Het Mab Kabao-Thanon Chira-knooppuntproject beslaat 134 km en wordt gebouwd als onderdeel van een joint venture tussen Italian-Thai Development en Right Tunneling [RT]”, zo vertelde de project uitvoerder, khun Chawalit Thanomthin.

Het project omvat drie tunnels, waarvan Mab Kabao de langste is met 5,2 km.  De andere twee zijn Muak Lek op 0,26 km en Khananjit op 1,17 km.”

Khun Chawalit voegde eraan toe dat zodra het uitgraven van de tunnel is voltooid, het bedrijf zal beginnen met werken aan de betonnen constructie van de tunnel.

“Het project is de afgelopen maanden getroffen door de uitbraak, maar het bedrijf heeft een risicobeheerplan dat ervoor zorgt dat het project binnen dit jaar volgens het contract wordt voltooid”, zei hij.  “Het project is voor meer dan 80 procent voltooid en RT gaat in totaal 2,29 miljard baht verdienen met dit project.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!