De lancering van de Theos-2-satelliet van Thailand uitgesteld wegens technische problemen

BANGKOK:- De lancering van Thailand’s satelliet met een lage baan om de aarde, Theos-2, welke voor gistermorgen was gepland, is tot nader order uitgesteld vanwege technische problemen, zei het Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (GISTDA) weten.

De Theos-2 zou vrijdag om 22.00 uur (zaterdag 8.00 uur Thaise tijd) de ruimte in worden gelanceerd met de Vega Flight VV23-raket van het Franse bedrijf Arianespace vanuit het Guyana Space Center, Zuid-Amerika, aldus het ruimteagentschap in zijn Facebook-bericht.

De lancering werd zaterdag vanaf 7.30 uur gevolgd door het satellietcontrolecentrum in het district Sri Racha, in de provincie Chonburi.

Het GISTDA zei dat Arianespace rond 08.37 uur meedeelde dat ze problemen hadden gevonden met de raket, die ook nog tien andere satellieten in een baan om de aarde zou brengen, en dat ze de lancering moesten afbreken.

Het GISTDA liet weten dat het intussen samen met mede-ontwikkelaar Airbus de Theos-2-satelliet zou inspecteren om er zeker van te zijn dat de afgebroken lancering geen enkel probleem had veroorzaakt en dat deze klaar zou zijn voor de volgende lancering, waarvan het schema nog moet worden afgerond.

Theos-2 is ontworpen voor het opnemen van beelden vanuit de ruimte en verkenningen van de aarde, waarmee de missie van Theos-1 wordt voortgezet, die in 2008 werd gelanceerd.

Thaise ruimtevaartorganisaties werken ook aan de ontwikkeling van een 100% Thaise satelliet genaamd “Theos-3”.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!