De kustplaats Pattaya wil meer toeristen verwelkomen

PATTAYA:- Deze badplaats aan de oostkust van Thailand verwacht meer Chinese toeristen te verwelkomen tijdens het Chinese nieuwe maanjaar, dat op 22 januari valt, terwijl Phuket zich voorbereidt op de terugkeer van Chinese toeristen nadat het zuidelijke eiland tijdens het laatste nieuwe maanjaar meer dan 6,6 miljard baht aan toeristische inkomsten had gegenereerd.

Khun Sanphet Supboornsathian, voorzitter van de Thaise hotel associatie, afdeling Oost-Thailand, vertelde dat het Chinese beleid om de Covid-19-beperkingen te versoepelen goed nieuws is voor de kustplaats Pattaya, aangezien Chinese toeristen een belangrijke doelgroep zijn.

Sanphet zei dat touroperators hun zaken hebben hervat na het nieuws dat de Chinese regering de reisbeperkingen voor Covid-19 opheft en Chinezen vanaf aanstaande zondag internationaal laat reizen.  Allereerst zullen de zogenaamde Free Independent Travellers (FIT), d.w.z. bezoekers die alleen reizen en niet in reisgezelschappen, naar binnen gaan tijdens de Chinese nieuwjaarsviering eind januari.  Degenen die in groepen reizen via reisbureaus zullen naar verwachting vanaf maart naar Thailand komen.

Hij voegde eraan toe dat hoteleigenaren en de toeristische sector bereid zijn Chinese toeristen te verwelkomen en ook zijn uitgerust met preventieve maatregelen tegen Covid-19 om comfort en veiligheid te bieden aan zowel binnenlandse als internationale toeristen.  

Sanphet zei echter dat het toerisme dit jaar mogelijk niet zo sterk zal groeien als vóór de pandemie dit jaar, om vele redenen, zoals de recessie die mensen dwingt hun uitgaven in toom te houden.  Hij is echter van mening dat Thailand, met zijn betaalbare toerismebudget en uitstekende diensten, nog steeds het potentieel heeft om meer bezoekers van over de hele wereld aan te trekken.

Ondertussen stellen Indiase toeristen reizen naar Pattaya uit of annuleren ze, omdat hun regering nu vereist dat ze worden getest op Covid19 voordat ze naar huis terugkeren, volgens de Thaise hotel associatie.  Sanphet zei dat de nieuwe eis die op 1 januari door het Indiase ministerie van Volksgezondheid en Gezinswelzijn is ingevoerd voor reizigers uit Thailand, China (inclusief Hong Kong), Japan, Zuid-Korea en Singapore om negatieve RT-PCR-tests te presenteren, grote groepen Indiase toeristen ertoe aanzet om dit te doen, moeten ze hun reizen naar Thailand annuleren of uitstellen.

“Verplichte RT-PCR-testen verhogen de kosten voor toeristen en stellen hun bezoeken uit.  Alleen kleine groepen (Indiase toeristen) blijven”, aldus khun Sanphet.  Samen met Pattaya is Phuket een andere stad die de toestroom van Chinese toeristen verwelkomt. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!