De kustplaats Pattaya stelt een kabelbaan voor om de verkeerscongestie op te lossen

PATTAYA:- De ambtenaren van Pattaya hebben voorgesteld om de verkeersproblemen in het gebied op te lossen met een kabelbaansysteem.

Gisteren (14 december) is er een bijeenkomst geweest, welke door de plv. burgemeester van Pattaya, Khun Manot Nongyai, werd voorgezeten. Het hoofd  hoofd van Openbare Werken van de stad Pattaya, Khun Christ Cherdsuriya ondersteunde het voorstel.

Swiss Advice Company presenteerde het idee aan Pattaya City. Deze kabelbanen zijn technologie van Bartholet, een toonaangevend internationaal bedrijf uit Zwitserland dat gespecialiseerd is in kabel- en kabelbaansystemen. Kabelbanen kunnen duizenden passagiers per uur vervoeren. De technologie is het meest geschikt voor Pattaya City om verkeersproblemen op te lossen en zou door Bartholet ontworpen, geïmplementeerd en onderhouden worden.

De bouwkosten zijn niet te hoog en hebben minder ruimte nodig dan andere voorstellen. De constructie kan ook ’s nachts worden uitgevoerd, wat de effecten op het huidige verkeer kan verminderen.

Het is de moeite waard om te investeren en profiteert veel gebruikers van goedkope passagierstarieven, hoewel een specifieke vergoeding en prijsstructuur nog niet zijn gepresenteerd. De kabelbaan kan maximaal tien passagiers tegelijk vervoeren en is ook beschikbaar voor mensen met een handicap, aldus vertegenwoordigers van Swiss Advice Company.

Er zullen drie voorgestelde routes voor kabelbanen zijn: langs Pattaya Beach Road, Koh Larn en Thap Phraya Hill. Het project en het voorstel zullen naar verwachting begin volgend jaar worden voortgezet, waarna de budgetten formeel zullen worden gepresenteerd aan de gemeenteraad van Pattaya en relevante instanties. Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke  zal tzt. updates geven over dit project en voorstel naarmate het vordert.

Olleke Bolleke wijst ook op de plannen voor een monorail of tram welke nog steeds op tafel liggen, maar het kabelbaansysteem, lang voorgesteld om rechtstreeks de Thap Phraya-heuvel op te gaan en de Bali Hai-pier te verbinden met het bordgebied van Pattaya City, wordt nu beschouwd als een goedkoper, gemakkelijker te bouwen alternatief.

De reacties op het plan op sociale media waren echter lauw en veel lezers betwijfelden of het project ooit van de grond zou komen, iets wat als woordspeling word bedoeld.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The PattayaNews

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!