De kustplaats Pattaya kent een sterke groei van het toerisme, maar vooral vanuit eigen land

PATTAYA:- Dat de kustplaats Pattaya zwaar gefrustreerd is, behoefd eigelijk géén betoog doordat  het over het hoofd is gezien als uitzondering op het nationale alcoholverbod dat andere toeristische gebieden zoals Phuket hebben ontvangen als de toeristische “Blue Zone”, maar een van de meest populaire resorts in Thailand ziet het toerisme langzaam wakker worden uit zijn Covid19 pandemische nachtmerrie.  

Met een aantal evenementen die het hele jaar door plaatsvinden, zijn hotels geboekt voor aankomende feestdagen en vieringen redelijk tot volgeboekt. Het Pattaya Music Festival loopt al 10 dagen en volgende week heeft de stad een groot Loy Krathong Festival, gevolgd door een vuurwerkfestival, dat zijn weerga niet kent.

De voorzitter van de Pattaya Business & Tourism Association wijst er echter op dat de drukte niet van buiten de grens komt.  Ongeveer 80% van de vakantiebusiness komt van Thaise binnenlandse reizigers.

Hoewel Test & G0 een grote stap voorwaarts is in vergelijking met de vorige quarantaine-opties van één en twee weken, moeten zelfs degenen uit de 63 landen die “zonder quarantaine” mogen binnenkomen nog steeds een (te)dure RT-PCR-test doen voor minimaal 6 tot 8 uur en moeten vervolgens op de testresultaten in een goedgekeurd hotel wachten. Is de test negatief, dan mag men vrij door Thailand reizen.

Maar de voorzitter van het toerismebureau zegt dat dit nog steeds een te groot ongemak is voor veel reizigers die niet geïnteresseerd zijn in het nemen van dat risico om naar Thailand te komen, vooral Pattaya, een stad die wereldberoemd is om zijn nachtleven.  En de recente aankondiging dat uitgaansgelegenheden zoals bars, clubs, pubs, karaoke en gentlemen’s clubs tot minstens 15 januari gesloten zullen zijn, is een schop in de maag voor een industrie die al op de knieën is gegaan.

De sluiting creëert een situatie waarin toeristen niet komen omdat zoveel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden gesloten zijn, maar veel ondernemers en exploitanten aarzelen om opnieuw te openen en al hun personeel in dienst te nemen vanwege de beperkingen en de daaruit voortvloeiende lage toeristenaantallen.

Het toeristisch bureau van Pattaya liet weten dat ongeveer 10% van Test & Go’s aankomsten – ongeveer 2.000 mensen in totaal – ondanks beperkt vervoer naar Pattaya of Chonburi gaan.  Ambtenaren werken eraan om meer voertuigen en diensten SHA + gecertificeerd te krijgen om te helpen en om een ​​drive-through Covid-19-testfaciliteit te creëren op weg naar de accommodaties om het aankomstproces te stroomlijnen.  Het valt nog te bezien of de inspanningen voldoende zullen zijn om de 50 miljard baht aan toeristische inkomsten te genereren die TAT Pattaya in het vierde kwartaal van 2021 verklaarde te verwachten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Siamrath 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “De kustplaats Pattaya kent een sterke groei van het toerisme, maar vooral vanuit eigen land”

  1. De mensen staan niet te springen om, voor uw vertrek en pcr test te moeten doen… 50 euro, een hotel voor 1 nacht 100 euro minimum, en daarbij nog een taxi met pcr test ( 3500 baht) te moeten kopen . Totaal dus minimum 250 euro extra per persoon. De meeste, zogezegde toeristen, zijn mensen met familie, die nu naar daar gaan. De echte toerist, heeft te maken met een drooglegging tot 15 januari…
    Gezellig gaan tafelen, met glaasje soda……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!