De kustplaats Pattaya en oostelijke regio’s gaan de komende week gebukt onder  hoge temperaturen met nevel en verspreidde onweersbuien

PATTAYA:- In de komende dagen wordt verwacht dat Pattaya en de oostelijke regio van Thailand warm weer zullen ervaren met nevel met af ​​en toe een onweersbui. In verschillende gebieden worden zeer hete temperaturen voorspeld, met kans op onweer in Prachinburi, Chanthaburi, CHONBURI (Pattaya) en Trat. 

De bewoners kunnen minimumtemperaturen van 26 tot 30 graden Celsius en maximumtemperaturen van 35-40°C verwachten. Er worden ook zuidwestelijke winden van 10 tot 30 kilometer per uur verwacht, met golfhoogtes die onder de 1 meter blijven, hoewel golven hoger tijdens onweersbuien kunnen worden dan 1 meter.

De algehele weersvoorspelling voorspelt hete en mistige omstandigheden gedurende vandaag, vergezeld van geïsoleerde onweersbuien en windvlagen.

Vanaf vandaag tot en met woensdag blijft het warm maar verspreide onweersbuien met windvlagen en hagel zullen de norm zijn.

Tussen 11 en 12 mei zal de weergod Donar de oostkust zo nu en dan geselen met fiks onweer gepaard met minimumtemperaturen van 22 tot 26°C en maximumtemperaturen tussen 30 en 35°C. Er worden ook zuidwestelijke winden van 15-30 km/uur voorspeld, evenals golfhoogtes van een meter, oplopend tot 2 meter tijdens onweersbuien.

Momenteel neemt de ergste hitte in het hogergelegen Thailand wat af, maar later deze week krijgen veel gebieden in deze regio te kampen met extreem hoge temperaturen. Zuidwestelijke winden heersen in het hele land, met geïsoleerde onweersbuien en windvlagen die worden verwacht in het bovenste deel van Thailand. Het wordt de mensen geadviseerd om voorzichtig te zijn tijdens deze ongunstige weersomstandigheden, zo waarschuwt uw weerbeer.

Het matige hogedrukgebied dat vanuit China het hogergelegen Thailand en de Zuid-Chinese Zee thailand binnenkort resulteert in oosten- en zuidoostelijke winden, die vochtigheid van de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee naar het bovenste deel van het land brengen, waardoor hete en zeer hete omstandigheden ontstaan. Bijgevolg is er kans op zomerstormen met onweer, harde wind en hagel op sommige plaatsen. Deze stormen treffen eerst het noordoosten en kunnen later de rest van de regio treffen, met het risico van blikseminslagen.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!