De Koninklijke Thaise politie belooft zeer zware gevangenisstraf voor gebruik van drank achter het stuur

BANGKOK:- Zoals verwacht zijn de alcohol- en rijwaarschuwingen van de Royal Thai Police zijn opnieuw aan dovemansoren gericht.  Statistieken van de reclassering toonden dit aan met een scherpe piek in oudejaarsdagen.

Dit kwam slechts enkele uren nadat de RTP-woordvoerder van Bangkok, generaal-majoor Yingyot Thepjamnong, zijn landgenoten waarschuwde dat de politie verhoogde aandacht schenkt aan beschonken automobilisten in het gehele land.

 In zijn betoog waarschuwde de generaal-majoor de Thaise bevolking voor loei zware boetes en jarenlange gevangenisstraffen.

Een eerste overtreding die niet tot een ongeval leidt, kan ertoe leiden dat een bestuurder een boete van 5.000-20.000 baht krijgt en zijn rijbewijs voor ten minste 6 maanden verliest.

Maar het veroorzaken van ongevallen kost de bestuurder een gevangenisstraf van 1-5 jaar en/of een boete van 20-100.000 baht of 2-6 jaar en 40-120.000 baht.

Als de dood wordt veroorzaakt door een dronken bestuurder, is de straf 3-10 jaar gevangenisstraf en een boete van 60-200.000 baht.

Alleen al de reclassering behandelde bijna 3.000 gevallen van rijden onder invloed en rijden onder invloed van drugs.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: AseanNow

2 gedachten aan “De Koninklijke Thaise politie belooft zeer zware gevangenisstraf voor gebruik van drank achter het stuur”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!