De Koninklijke Thaise luchtmacht verhoogt de grensbeveiliging bij de grens van Myanmar en zet extra jets in

THAILAND:- De regering gaat de grens tussen Thailand en Myanmar nauwlettend in de gaten houden om te voorkomen dat het conflict overslaat naar het koninkrijk, dit verklaarde één woordvoerder van het ministerie van Defensie, nadat op 30 juni een MiG-29-straaljager het luchtruim boven het Phop Phra-district in de provincie Tak binnendrong.

Khun Sarawut Phetpanomporn, parlementslid van de Pheu Thai-partij voor Udon Thani, vroeg de premier in het parlement of er Myanmar-troepen Thais grondgebied waren binnengekomen om de etnische Karen soldaten te bestoken..

Hij vroeg ook om meer details over een recente ontmoeting tussen de Derde Legerregio en de junta van Myanmar.

De Vice-minister van Defensie, khun Chaichan Changmongkol zei namens de premier dat de Royal Thai Air Force (RTAF) de beveiliging heeft opgevoerd en ten minste twee F-16-straaljagers heeft ingezet om in het grensgebied te patrouilleren om verdere aanvallen te voorkomen.

Het ministerie heeft ook een klacht ingediend bij de autoriteiten van Myanmar en verzocht via het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de inbraak in het Thaise luchtruim om compensatie.

Het departement Zuidoost-Aziatische Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken nodigde de ambassadeur van Myanmar uit om deze zorgen te bespreken.

Myanmar heeft vorige week vier bataljons versterkt om Karen-bolwerken langs de grens in te nemen, zo liet een bron weten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!