De Koning en Koningin van Thailand voerden een religieuze ceremonie uit in de Bangkok City Pillar Shrine

BANGKOK:-  Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn en Hare Majesteit Koningin Suthida Bajrasudhabimalalakshana hebben deze week  een religieuze ceremonie gehouden in de Bangkok City Pillar Shrine ter gelegenheid van het 240-jarig bestaan ​​van de stad.

De ceremonie vond plaats bij het heiligdom in het district Phra Nakhon, waarbij het Koninklijk echtpaar heilige beelden in het gebied, zoals beschermende goden, namelijk Thepharak, Chaopho Ho Klong, Phra Suea Mueang, Phra Song Mueang, Chaopho Chetakhup en Phra Kan Chai Si aanbaden.

Koning Rama I liet op 21 april 1782 de stadspilaar van Bangkok bouwen in de buurt van de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha, met de horoscoop van de stad erin.  De originele pilaar was gemaakt van cassiahout, bekend als Chaiyaphruek, met een diameter van 75 cm en een hoogte van 270 cm.

Tijdens het bewind van koning Rama IV werd de oude pilaar vervangen door een nieuwe van dezelfde houtsoort, 5.115 meter hoog en staande op een basis van 180 cm breed, beschut door een Prang-vormig heiligdom zoals het er nu uitziet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!