De Khao Kheow Open Zoo in Chonburi kondigt de geboorte van een pasgeboren babytapir aan, één van de bedreigde diersoorten van Thailand

CHONBURI:- De Khao Kheow Open Zoo in sub-district Sri Racha kondigden deze week de geboorte aan van een pasgeboren babytapir, één van Thailand’s bedreigde dieren in het wild, tegelijkertijd vierde de dierentuin het 44-jarig bestaan.

Khun Tewin Rattanawongsawat, de directeur van de dierentuin, zei dat het een groot genoegen was om een ​​mannelijke baby-tapir aan te kondigen, geboren uit de 24-jarige vader “Wiang” en de 13-jarige moeder “Jomklone”.

Tapirs zijn één van de bedreigde diersoorten in Thailand. Ze zien eruit als varkens met kleine slurfjes, maar zijn eigenlijk verwant aan paarden en neushoorns.

Volgens de directeur is deze baby op 15 mei geboren en werd hij nauwlettend in de gaten gehouden door medisch specialisten. Het was sterk, gezond en altijd gehecht aan zijn moeder. In de beginperiode zou het het kleurpatroon van een watermeloen hebben, maar dit zou uiteindelijk na zes maanden veranderen in een helder wit en zwart patroon.

De directeur nodigde iedereen graag uit om dit schatje in het Bos van Azië deel van Khao Kheow Open Zoo te zien.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!