De kandidaat van “we love Pattaya” partij wint het burgemeestersverkiezing van deze kustplaats

PATTAYA:- khun Poramase Ngampiches van de groep “We Love Pattaya” heeft de burgemeestersverkiezingen van Pattaya gewonnen.

Dit blijkt uit de niet-officiële resultaten van nieuwe verkiezingen die gisteren (zondag 12 juni) in twee stembureaus zijn gehouden na de bekendmaking van de resultaten van de verkiezingen van 22 mei – de eerste in tien jaar – als gevolg van een mismatch tussen het aantal uitgebrachte stemmen en geregistreerde kiezers.

Hij kreeg in totaal 14.482 stemmen, gevolgd door khun Sinchai Wattanasartsathorn van de Pattaya Ruamjai Group, die 12.524 stemmen kreeg.

Khun Kittisak Nilwattanathochai van de door Move Forward gesteunde groep Pattaya Future werd derde met 8.774 stemmen en Sakchai Tanghoh kreeg 990 stemmen.

38.524 van de 78.018 kiesgerechtigden brachten hun stem uit, wat overeenkomt met een opkomst van 49,38%. Er waren 1004 ongeldige stemmen en 750 blanco stembiljetten.

De nieuwe verkiezingen zijn gisteren (12 juni) gehouden in stembureau 2 in kiesdistrict 1 en in stembureau 20 in kiesdistrict 4 nadat was ontdekt dat het aantal getelde stemmen niet overeenkwam met het aantal geregistreerde kiezers.

De opkomst bij de herverkiezing van gisteren in de twee stembureaus was opmerkelijk laag.

Slechts 122 van de 499 kiesgerechtigden brachten hun stem uit in kiesdistrict 1 en 82 van de 594 kiesgerechtigden in kiesdistrict 4.

Uit de onofficiële telling van gisteravond bleek dat Poramase 133 stemmen kreeg, 47 voor Sinchai, 15 voor Kittisak en Sakchai geen.

Er waren drie ongeldige stemmen en zes blanco stembiljetten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!