De jeugd in Pattaya krijgt voorlichting over de do’s en don’ts van videogames en e-sports

PATTAYA:- Burgemeester Poramet Ngamphichet, een scherpzinnig waarnemer van de stijgende populariteit van online gaming, in het bijzonder de bloeiende wereld van e-sports, stond deze week centraal op Pattaya City School No. 11 voor de grote inhuldiging van de “Pattaya Arena Liga voor middelbare scholen.”

Dit baanbrekende programma staat klaar om het begrip van immuniteit en discipline binnen het dynamische domein van videogames en e-sports te vergroten, waarbij de steeds groter wordende fascinatie die jonge mensen hebben voor dit boeiende domein in de schijnwerpers wordt gezet. 

E-sport, een fenomeen dat is getransformeerd van louter tijdverdrijf in een snelgroeiende industrie, heeft zich stevig verweven in het weefsel van de hedendaagse jeugdcultuur. 

De stad Pattaya onderkende de diepgaande betekenis van deze verschuiving en begon aan een vastberaden missie. Het was bedoeld om de groei van deze opkomende industrie te bevorderen en tegelijkertijd waakzaam de zorgen in verband met overmatig gamen onder kinderen en adolescenten aan te pakken.

In een visionaire stap heeft de stad Pattaya het Bureau van Onderwijs de bevoegdheid gegeven om samen te werken met het gewaardeerde Ministerie van Cultuur en de prestigieuze Sripatum Universiteit om een memorandum van overeenstemming (MOU) te smeden, een symbool van hun niet aflatende inzet voor het vergroten van de immuniteit en discipline binnen de gemeenschap van video-gamers. 

Hun primaire doel is ervoor te zorgen dat de jeugd waardevolle inzichten verkrijgt in het uitgestrekte domein van de e-sport, door hen uit te rusten met kennis en vaardigheden die kunnen veranderen in lucratieve carrières binnen de game-industrie en de daarmee samenhangende vakgebieden.

Als onderdeel van deze collectieve inspanning bestond het extravaganza van de “Pattaya Arena High School League” uit verhelderende seminars.  

Professor Napon Khunnanitisarn gaf een tot nadenken stemmende sessie over het ‘E-sports University-level Curriculum’, terwijl professor sor Pakawat Luepatanasuk de verbeelding prikkelde met ‘From Players to Creators’. 

Deze boeiende discussies openden de deuren naar een wereld waarin gamen het louter spelen overstijgt en discipline, grenzeloze mogelijkheden en een briljant veelbelovende toekomst omvat.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!