De inwoners van Pattaya blijven voedsel weggeven aan honderden behoeftige mensen tijdens de Covid19 pandemie

PATTAYA:- In deze kustplaats aan de oostkust van Thailand blijven de inwoners doorgaan met het sponsoren van en deelnemen aan voedsel weggeefacties aan honderden behoeftige mensen zoals deze week op de Bali Hai Pier in Pattaya Zuid.

Als gevolg van Covid19gerelateerde beperkingen zijn duizenden bedrijven momenteel gedwongen te sluiten in Pattaya en Chonburi, waaronder de toeristische, horeca- en entertainmentindustrie van de stad.  Helaas blijven de infecties over het algemeen stijgen en er zijn geen tekenen van versoepeling van de beperkingen of versoepeling van sluitingsbevelen op korte termijn.  Bovendien is er volgens veel mensen die zijn ontslagen of hun baan hebben verloren, weinig tot geen financiële steun van de Thaise overheid.

Majoor Jeerawat Sukhontasap, het hoofd van afdeling wetshandhaving, vertelde aan de pers: “Dit gebied bij de Bali Hai Pier werd vroeger gebruikt voor mensen om activiteiten te zoals skateboarden te ontplooien en toeristen te ontvangen, in deze barre tijden wordt dit gebied niet gebruikt vanwege mogelijke Covid19 besmettingen en hebben we sportgerelateerde activiteiten en skateboarden stopgezet vanwege bezorgdheid over de verspreiding van het virus.  ”

 “De burgemeester van Pattaya, Sonthaya Khunplume, ziet dat deze plek geschikt is om voedsel weg te geven aan behoeftigen.  We maakten eerder gebruik van het strand, maar de stranden in Chonburi zijn nu vanwege Covid-19-maatregelen ook verboden terrein, ”  zo voegde majoor Jeerawat eraan toe.

 “Wetshandhavers assisteren bij alle weggeefacties in het gebied om ervoor te zorgen dat er om 8.00 uur, 12.00 uur en 17.00 uur sociale afstand wordt gehouden. 

 “Dit is de derde week op rij dat hier voedsel weggeefacties worden aangeboden.  Iedereen die voedsel weggeefacties en liefdadigheidsdonaties wil doen, moet eerst contact opnemen met het stadhuis van Pattaya voor toestemming door 1337 te bellen, of naar het kantoor van de gemeente Banglamung te gaan en de juiste formulieren voor toestemming in te vullen.  Majoor Jeerawat voegde eraan toe.

Pattaya blijft een maximale controlezone, met zware beperkingen en sluitingsmandaten, waarvan het einde nog niet in zicht is, aangezien het aantal gevallen blijft stijgen en er beperkte vaccins aan het gebied zijn toegewezen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!