De “Covid Express” van Thailand komt langzaam op stoom, toch blijft deze op de rails staan

BANGKOK:- Ondanks een moeizame start, zal de speciale treindienst die het Ministerie van Transport heeft geregeld met de Staatsspoorwegen van Thailand om Covid-19-geïnfecteerde patiënten in Bangkok voor behandeling naar hun woonplaats te brengen, worden voortgezet.  De trein, die de “Covid Express” wordt genoemd, zal meer reizen plannen van Bangkok naar de noordelijke en noordoostelijke provincies, ook al kreeg de eerste trein minder dan 10% van het geplande aantal passagiers.

Het treinplan is gemaakt omdat Bangkok wordt geconfronteerd met ernstige infectieaantallen en tekorten aan ziekenhuisbedden en medisch personeel als een manier om wat ruimte te creëren door geïnteresseerde patiënten naar huis te sturen waar hun vrienden en familie zijn. Dit terwijl Bangkok en andere donkerrode zones worden overspoeld met nieuwe infecties en ze nergens kunnen worden ondergebracht, hebben sommige provincies, vooral in het noorden en noordoosten, voldoende beschikbare ziekenhuisbedden voor Covid19 patiënten.

Het plan voorzag in een speciale trein die Covid19 patiënten met milde of matige symptomen op vrijwillige basis naar hun thuisprovincie zou vervoeren.  De eerste trein was oorspronkelijk gepland voor maandag met 1.489 passagiers die naar Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Si Sa Ket en Ubon Ratchathani reed, maar deze werd geannuleerd nadat ambtenaren die dag ervoor ontdekten dat véél van de geplande passagiers op eigen houtje naar huis waren gereisd. 

Toch reed gisterochtend een eerste trein, trein 971, de Covid Express, met 137 Covid-19 patiënten aan boord.  Het SRT en het ministerie van Transport werken nu samen met het nationale gezondheidsbureau en het nationaal instituut voor spoedeisende geneeskunde om meer treinreizen te plannen voor Covid19 patiënten die liever naar hun eigen provincie gaan voor behandeling.

Er zijn plannen in de maak voor meer Covid-19-treinen naar het bovenste noordoosten, noorden en ook naar het zuiden, hoewel de volgende reis nog niet is aangekondigd of gepland.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: De Bangkok Post 
Vertaling: Olleke Bolleke in  Thailand
Bron: De Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!