De IEAT ontwikkelt een uitgebreid eco-industrieel gebied in Chachoengsao

CHACHOENGSAO:- De Industrial Estate Authority of Thailand, de IEAT genoemd, wil het industriegebied Blue Tech City in de Eastern Economic Corridor (EEC) ontwikkelen tot een centrum van de moderne auto-industrie.  Er moeten banen worden gecreëerd voor zo’n 8.300 mensen.  

Het Chachoengsao Blue Tech City-industriegebied gaat een joint venture aan met Double P Land Co. Ltd.  Het een en ander zal gerealiseerd worden op een landgoed van 1.181 rai (189 hectare) in Khao Din in Het Bang Pakong District.  Het vereist een investering van 4,856 miljard baht.  

Het gebied ligt op ongeveer 44 kilometer van de luchthaven Suvarnabhumi, op ongeveer 60 kilometer van de haven van Laem Chabang en op 119 kilometer van de industriële haven Map Ta Phut.  

Binnen twee jaar moet het industriegebied in gebruik worden genomen.  Het Chachoengsao Blue Tech City Industrial Estate Project is voor ongeveer 70 procent verdeeld in commerciële gebieden  en voor ongeveer 30 procent in nuttige en groene zones.  Tijdens de planning werd het concept van een eco-industriële stad gebruikt, die zorgt voor groene ruimten en eco-gordels rond het projectgebied.  Het aandeel groen binnen het industriegebied is minimaal 10 procent. 

“Het project heeft een hoog marktpotentieel omdat het zich in de EEG bevindt.  Op dit moment zijn sommige bedrijven die zeer oplaadbare elektrische energieopslagapparaten, elektrische voertuigen en laadstations produceren, geïnteresseerd in het industriële gebied.  We verwachten dat het gebied binnen vier jaar verkocht en verhuurd is”, aldus de gouverneur van het IEAT khun Veeris Ammarapala.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!