De hotelreserveringen in Phuket stijgen als de ‘ju’ nu de quarantaine periode is teruggebracht tot 7 dagen

PHUKET:- De buitenlandse toeristen die graag in de zandbak van Phuket van de zon willen genieten, hoeven vanaf vandaag nog maar een week op het eiland door te brengen voordat ze naar andere provincies in Thailand mogen reizen.  

De zgn. sandbox periode is per 1 oktober teruggebracht van 14 dagen naar 7 dagen om meer toeristen aan te trekken dan in de afgelopen drie maanden het geval was.

Sinds de lancering van het “Sandbox project” op 1 juli heeft de Phuket-sandbox slechts 37.978 buitenlandse bezoekers getrokken – iets meer dan een derde van de 100.000 bezoekers, die de TAT zich ten doel had gesteld.

De lage aantallen zijn vooral te wijten aan verschillende factoren, waaronder de Covid-19-situatie en intensieve screeningmaatregelen. De top vijf van herkomstlanden voor Phuket-sandboxbezoekers zijn de VS (5.792), Israël (5.414), VK (4.740), Duitsland (3.795) en Frankrijk (3.646).

Khun Kongsak Khupongsakorn, voorzitter van de Southern Thai Hotels Association, zei dat de ziektebestrijding onder toeristen op het eiland sinds juli erg goed is.  Maar hij klaagde tegelijkertijd dat het aantal toeristen laag was, zo niet dramatisch was.

Hij heeft nu hogere verwachtingen voor het vierde kwartaal, vooral als de autoriteiten reageren op de druk van de particuliere sector door restaurants in Phuket toe te staan ​​alcohol te schenken, de toegangseisen op de luchthaven te vereenvoudigen en het vereiste aantal Covid-tests te verminderen van drie naar twee.

Khun Kongsak zei dat toeristen in oktober al 150.000 nachten hadden geboekt – overeenkomende boekingen voor elk van de drie voorgaande maanden.  Hij verwacht dat het aantal boekingen in oktober zal stijgen tot 200.000-250.000 nachten naarmate de situatie in Thailand verbetert.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling:  Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: The Nation

Eén gedachte over “De hotelreserveringen in Phuket stijgen als de ‘ju’ nu de quarantaine periode is teruggebracht tot 7 dagen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!