De hoofdwerktuigkundige was niet aan boord toen het marineschip Sukhothai naar de kelder ging

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Het korvet de “HTMS Sukhothai” zette op 18 december koers naar Chumphon zonder zijn hoofdingenieur aan boord, zo maakte vice-admiraal Pichai Lorchusakul, commandant van het Eerste Commando Zeegebied, aan de media bekend.

Hij zei dat het schip normaal gesproken een bezetting van 106 had, maar de hoofdwerktuigkundige, die hij weigerde bij naam te noemen, had zaken te regelen aan land en was op 18 december niet aan boord van HTMS Sukhothai.  Als de hoofdwerktuigkundige afwezig is, neemt zijn plaatsvervanger het toezicht op de scheepsmotoren op zich, legde hij uit.

Hij vertelde ook dat de kapitein van het schip, wiens naam ook niet is bekendgemaakt, de persoon zal zijn die door de onderzoekers van de Royal Thai Navy wordt ondervraagd over het verlies van het schip.

Het schip was op weg om deel te nemen aan de viering van de 100e verjaardag van admiraal prins Abhakara Kiartivongse, of prins van Chumphon, de vader van de Thaise marine.

Tot nu zijn er 24 vermiste bemanningsleden geborgen, van wie er 23 zijn geïdentificeerd.  Vijf anderen zijn nog steeds vermist, naar hen wordt nog steeds gezocht, aldus vice-admiraal Pichai.

Een navy seal-team heeft zich aangesloten bij de zoektocht, gericht op oppervlakte- en onderzeese zoektochten rond de eilanden voor de provincie Chumphon.  Patrouilles te voet hebben de kustlijn afgezocht van het Bang Saphan-district in Prachuap Khiri Khan tot aan de Ban Don-baai in Surat Thani, zei hij.

 Admiraal Chonlathit Navanukraw, de chef-staf van de marine, gaf toe dat zoeken op open zee moeilijk is, maar de RTN zal de zoektocht voortzetten en hij hoopt dat er misschien overlevenden zijn onder de vermiste vijf.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Screenshots
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!