De hoofdstad van Thailand,Bangkok komt met een nieuwe tabaksbelasting op de proppen!

THAILAND:- De hoofdstad Bangkok, bij monde het BMA is van plan een nieuwe tabaksbelasting op te leggen van maximaal 10 satang per sigaret, genaamd “Tabaksbelasting voor plaatselijk onderhoud”.

De plv. secretaris van de BMA, khun Suthathip Son-iam, liet gisteren weten dat dit de eerste keer is dat Bangkok binnen zijn grensen belasting op tabak gaat heffen.

“De nieuwe tabaksbelasting kan worden aangekondigd nadat de stad klaar is met het wijzigen van de Bangkok Administration Act van 1985 om belastinginning en andere gerelateerde clausules op te nemen onder de Plannen en het proces van decentralisatie naar de Local Government Organization Act van 1999,” aldus de secretaris.

De wijziging van de wet is in 2016 doorgevoerd. In 2016, 2017 en 2020 zijn wijzigingen voorgesteld met betrekking tot de inning van inkomsten.

 De gemeenteraad zal eerst toestemming moeten geven voor de nieuwe belasting voordat hij goedkeuring van het kabinet vraagt ​​om deze van kracht te laten worden.

De belasting is bedoeld om geld in te zamelen voor het onderhoud van de stad en om de tabaksconsumptie onder controle te houden, zo voegde khun Suthathip eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!