De hoofdstad van Thailand! Bangkok wil meedoen aan het sandbox-plan

~DE VOORSTEN DOEN WAT DE ACHTERSTE NIET MOGEN~
(Wie eerst komt is in het voordeel)

BANGKOK:- Volgens het Tourism Council of Thailand (TCT) moet de Thaise hoofdstad in oktober worden opgenomen in de sandbox-programma, waardoor gevaccineerde bezoekers het land zonder quarantaine kunnen binnenkomen.  

Anders mist het koninkrijk dit jaar zijn doelstelling van 6,5 miljoen buitenlandse toeristen.  Volgens de vicepresident van het TCT, Khun Vichit Prakobgosol is Bangkok een strategisch toeristisch knooppunt, aangezien 90 procent van de buitenlanders die Pattaya bezoeken, vanuit de Thaise hoofdstad moeten vertrekken.  

Na Phuket, dat vanaf 1 juli de eerste toeristische bestemming zal zijn die buitenlandse vakantiegangers zonder quarantaine verwacht, volgen er in oktober nog vijf bestemmingen: Krabi, Phang-nga, Koh Samui, Pattaya en Chiang Mai.  Het aantal toeristen dat deze zes bestemmingen bezoekt, wordt geschat op drie miljoen.  Bangkok zou daaraan nog eens drie miljoen buitenlandse bezoekers toevoegen.  

De toerisme-index voor het eerste kwartaal, waarvoor tussen 24 februari en 10 maart 730 exploitanten in het hele land werden ondervraagd, was 36 en dus onder de waarde van 62 in het vierde kwartaal van vorig jaar.  Deze waarde is de op een na laagste sinds het begin van de pandemie en ligt pas achter het tweede kwartaal van vorig jaar met 12. Een waarde onder de 100 duidt op een laag betrouwbaarheidsniveau.  De toeristische bedrijven in het noordoosten hadden de hoogste waarde met 55, dankzij het lage Covid-19-besmettingspercentage, terwijl die in het westen en oosten de laagste waarde hadden met respectievelijk 26 en 29. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!