De hoofdstad van Thailand, Bangkok viert in juni op ongekende wijze de “Bangkok Pride Month”

BANGKOK:- De hoofdstad van Thailand maakt zich op voor een buitengewone viering van diversiteit, gelijkheid en eenheid tijdens de “Bangkok Pride” maand in juni ter ere van de LGBTQ+-gemeenschap en hun aanhang.

Gedurende de hele maand zal de stad een aantal sensationele evenementen organiseren, waaronder de langverwachte Bangkok Pride Parade op zondag 4 juni 2023. De parade, omgedoopt tot Bangkok Pride voor de editie van 2023, heeft tot doel Bangkok te positioneren als een potentiële toekomstige gastheer voor het internationale World Pride-evenement. 

Onder het motto “Beyond Gender” promoot Bangkok Pride Month 2023 vier belangrijke kwesties: gendererkenning, huwelijksgelijkheid, rechten van sekswerkers en LGBTQ+ gezondheidsgelijkheid. 

De vieringen van een maand zullen worden gevuld met verschillende gevarieerde en creatieve activiteiten, waaronder zes parades die de LGBTQ+-gemeenschap vertegenwoordigen. 

De optochten, met als thema “LGBTQ+-welzijn”, hebben tot doel het belang van welzijn voor mensen met verschillende seksuele oriëntaties en genderidentiteiten te benadrukken en hun levenskwaliteit te verbeteren. 

Sociale en gemeenschapsorganisaties, activisten en netwerken van de LGBTQ+-gemeenschap zullen aanwezig zijn actief betrokken deelnemen aan de optochten, elk met een geheel eigen karakter.

Olleke Bolleke op een roze wolk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!