De hoofdstad van Thailand: Bangkok klaar voor de Omicron variant

BANGKOK:- Volgens de gouverneur van Bangkok, Aswin Kwanmuang, heeft de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) veldhospitalen en gezondheidsfaciliteiten klaar om elke situatie aan te pakken die zou kunnen voortvloeien uit de Omicron-variant van het nieuwe coronavirus.

Khun Aswin publiceerde  op zijn Facebook-pagina dat alle landen over de hele wereld vechten tegen de Omicron-variant vanwege zorgen over de snellere overdracht ervan.

Als reactie hierop hebben de BMA en de bijbehorende autoriteiten de screeningprocedures voor buitenlandse bezoekers opgevoerd om het virus op te sporen, met name uit landen met een hoog risico.

De BMA zorgt ervoor dat het gereed is om isolatiecentra en veldhospitalen te exploiteren door te zorgen voor voldoende bedden en een adequate voorraad medicijnen en medische apparatuur.

De meeste BMA-gezondheidswerkers hebben een derde dosis vaccin gekregen en worden regelmatig gecontroleerd met antigeentestkits terwijl ze universele preventieve maatregelen strikt volgen, zei generaal Aswin.

Het eerste geval van Omicron-infectie in Thailand was een 35-jarige Amerikaanse zakenman die positief testte na een reis vanuit Spanje en Dubai.

Er zijn geen bevestigde meldingen van overlijden of ernstige ziekte van de nieuwe variant.

De gezondheidsafdeling van de BMA werkte vorige week samen met het Bang Rak District Office om de ziekte te onderzoeken in de twee districthotels die de besmette man had bezocht.

De gezondheidsdienst verzamelden steekproeven van risicogroepen en stelden ook preventierichtlijnen voor hotelpersoneel voor.

Daarnaast zijn er actief zaakonderzoeken uitgevoerd in de omgeving van Soi Santi Phap en Puttha Osot en door medewerkers van het SO/Bangkok Hotel aan Sathon Nuea Road.

Volgens het Facebook-districtsbureau Bang Rak zijn woensdag 35 hotelmedewerkers – 32 Thais en drie arbeidsmigranten – van het Quarter Hotel Silom onderworpen aan een RT-PCR-test.

Vorige week werden er Omicron-infecties gemeld in Singapore en Libanon en woensdag in Cuba, waardoor het totale aantal landen met bevestigde nieuwe variantgevallen op 62 komt, volgens het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA).

Van 1-9 december meldde de CCSA dat 62.070 buitenlandse bezoekers het koninkrijk per vliegtuig zijn binnengekomen, met 102 gemelde infecties. Sinds de heropening van het land zijn er 273 besmettingsgevallen geregistreerd onder 195.131 buitenlandse bezoekers.

Daarnaast werden 59 besmette mensen geïdentificeerd als onderdeel van het quarantainevrije toerismeprogramma, een systeem dat ook bekend staat als “Test & Go”.

Dit weekend registreerde het land 4.193 nieuwe gevallen van Covid-19, waarbij 7.863 patiënten herstelden en 56.717 nog steeds werden behandeld, meldde de CCSA.

Hiervan werden 4.087 ontdekt door ziekenhuizen, 56 uit actieve casusbevindingen, 21 uit gevangenissen en 29 geïmporteerde gevallen.

 Bangkok heeft de meeste gevallen met in totaal 629, gevolgd door Nakhon Si Thammarat (460), Songkhla (213), Chon Buri (175), Samut Prakan (155), Pattani (143), Surat Thani (125), Yala ( 102), Lamphun (102) en tenslotte Chiang Mai (90).

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!