De hoofdstad Bangkok komt met Covid-snuffelhonden op straat

~LONT RUIKEN~
(Het gevaar tijdig opmerken)

BANGKOK:- Dit keer géén coke snuivende honden in Thailand maar Covid-snuivende honden, deze speciaal opgeleide honden zullen aan de hand van vrijwilligers door de wijken van Bangkok geleid worden, aangezien de strijd van de hoofdstad dagelijkse gevallen registreert in de derde golf van infecties in Thailand.

Khun Juti Krairiksh, zijnde de minister van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid, zei dat er vrijwilligers naar het speurhondenproject aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Chulalongkorn Universiteit waren gestuurd om kennis met deze viervoeters te maken.

Het projectteam heeft zes Labrador retrievers getraind om Covid-19 in menselijk zweet op te snuiven.

Het project werd uitgevoerd door watten en sokken in blikjes te plaatsen waar honden aan konden ruiken.  De honden werden met succes getraind om te zitten als ze Covid19 virus in het zweet op de stof ruiken.  De Labradors bleken een nauwkeurigheid van 94,8 procent te hebben bij het detecteren van asymptomatische patiënten.  De honden zullen worden ingezet als aanvulling op de normale screeningsoperaties.

Khun Juti zei dat ten minste twee vrijwilligers van de bediening naar elk van de 50 districten van Bangkok zullen worden gestuurd, waar ze anderen zullen trainen om speurhondenonderzoeken uit te voeren.  De honden zullen een alternatieve, snelle methode bieden om op Covid-19 te testen, vooral als het gaat om het screenen van bedlegerige patiënten.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangraitimes 

Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Chiangraitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!