De hennepkweek zal de Thaise farmaceutische industrie tegen 2025 met acht miljard baht kunnen verrijken

~DAT IS NIET GEPIEST EN TOCH NAT~
(Dat is niet gering)

BANGKOK:- Volgens Khun Ravissa Suchato, een econoom bij de afdeling Landbouw- en hulpbronneneconomie aan de Kasetsart University, kunnen de op cannabis gebaseerde geneesmiddelen tegen 2025 worden gebruikt en zullen naar verwachting tot acht miljard baht voor de Thaise farmaceutische industrie kunnen betekenen.

Medicinale cannabis is al een paar jaar legaal in Thailand.  De regering heeft onlangs goedgekeurd dat geneesmiddelen en voedingsmiddelen delen van de plant kunnen bevatten met zeer, zeer lage sporen van de “hoge” component tetrahydrocannabinol (THC). 

Medicijnen op basis van cannabis worden in Thailand gebruikt als een palliatieve behandeling voor sommige kankerpatiënten. miljoen patiënten hebben het afgelopen jaar medicatie op basis van cannabis gekregen. 

Delen van de hennepplant die rijk zijn aan THC, zoals de toppen, zijn nog steeds illegaal en geclassificeerd als verdovende middelen in de categorie 5. 

De politie in de noordoostelijke provincie Nakhon Phanom heeft deze week nog honderden kilo’s aan gedroogde, geperste cannabis geconfisqueerd, vermoedelijk was over de Mekong rivier in zuiden van Laos naar het zuiden gesmokkeld met als einddoel Maleisië.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!