De grondprijzen in Bangkok en omgeving zijn dalende

~EEN KWESTIE VAN VRAAG EN AANBOD~
(Neemt de vraag toe, dan zal de prijs stijgen. Neemt het aanbod toe, dan zal de prijs dalen)

BANGKOK:- De grondprijsindex in het grotere gebied van Bangkok registreerde voor het eerst sinds de start van de index in 2012 een kwartaaldaling in het eerste kwartaal van dit jaar als gevolg van de gevolgen van de pandemie, meldt het Vastgoed Informatie Centrum (REIC).  

De prijsindex voor braakliggende grond is in het eerste kwartaal van dit jaar met 2,2 procent gedaald ten opzichte van het vierde kwartaal vorig jaar.  Ondanks een stijging van 11,2 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020, is het groeitempo langzamer dan het vijfjarig gemiddelde van 17,7 procent over de periode 2016-2020.  

De grootste stijging deed zich voor op locaties langs de Blue Line van Bang Khae naar Phutthamonthon Sai 4. Dit deel van de route loopt langs Phetkasem Road Ban das naar Samut Sakhon.  

Volgens het onderzoekscentrum van Kiatnakin Phatra Bank, het KKP-adviescentrum, is de Phetkasem-zone een van de vijf locaties met potentieel voor de ontwikkeling van zowel eengezinswoningen als herenhuizen in 2021.  Voor herenhuizen zijn eenheidsprijzen van drie tot vier miljoen baht aantrekkelijk, en huizen die tussen de twee en drie miljoen baht kosten, zullen op sommige locaties erg gewild zijn.  

Het KKP-adviescentrum schat dat het aantal herenhuizen dat in het grotere gebied van Bangkok wordt verkocht dit jaar 26.385 eenheden zal bedragen en in 2022 30.313 eenheden – aantallen die dicht bij het pre-pandemische aantal liggen.  

Het aantal verkochte herenhuizen in het grotere gebied van Bangkok daalde met 28 procent op jaarbasis tot 20.557 eenheden in 2020. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS world
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai PBS world

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!