De groenteprijzen in Uthai Thani stijgen nadat de landbouwgebieden door overstromingen zijn getroffen

UTHAI THANI:- De prijs van groenten op de gemeentelijke versmarkt 2 in het hoofddistrict van Uthai Thani  is gestegen doordat overstromingen de landbouwgebieden van de provincie hebben getroffen, wat tot een lagere productie heeft geleid.

Gisteren was de prijs van veel groenten op de markt gestegen, met name selderij dat werd verkocht tegen 150 baht per kilo terwijl voorheen de gangbare prijs 80 tot 100 baht per kilo was.

Een groentehandelaar op de markt zei dat de prijs van groenten is gestegen omdat landbouwgebieden in Uthai Thani en andere noordelijke provincies zijn beschadigd door de overstroming.

“Veel marktkooplui zijn nu  gedwongen om groenten te bestellen bij Si Mum Mueang Market in Pathum Thani, waardoor de groenteprijs stijgt vanwege hogere transportkosten,” zei ze.

Ook voorspelde de groentehandelaar dat de groenteprijzen voor het vegetarische festival van 6 tot 14 oktober dit jaar verder zullen stijgen.

Hij voegde eraan toe dat maar weinig marktkooplui getextureerde plantaardige eiwitten bij de Yaowarat Market in Bangkok hadden besteld, dit vanwege de voortdurende economische vertraging.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!