De griepprik heeft dit jaar in Thailand een topprioriteit!

BANGKOK:- Te midden van de vrees dat de griep weer zou kunnen oplaaien na de Covid-19-pandemie, dringen artsen er bij mensen op aan om een ​​griepprik te halen om hun immuniteit te versterken.  

Dokter Tawee Chotpitayasunondh, voorzitter van de Influenza stichting in Thailand, zei dat de meeste mensen zich hebben gefocust op zichzelf beschermen tegen Covid-19, bijvoorbeeld door grote menigten te vermijden en gezichtsmaskers op te zetten.  Beide methoden zijn effectief in het bestrijden van griep en andere luchtwegaandoeningen, zei hij.

“Terwijl de Covid-19-infecties aan het vertragen zijn en mensen hun normale leven weer oppakken, verwachten we dat de griep weer uitbreekt”, zo vertelde Dr.  Tawee.  Omdat mensen tijdens de Covid-19-pandemie minder snel griep kregen, is de algehele immuniteit voor de ziekte gedaald, waardoor de bevolking een groter risico loopt.  De griep verspreidt zich ook gemakkelijker in natte en koude omstandigheden, vooral in mei-juni, wanneer leerlingen naar school terugkeren en het virus kunnen oplopen en verspreiden onder hun families, zei hij.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie wordt het jaarlijkse wereldwijde griepbesmettingspercentage geschat op 5-10% bij volwassenen en 20-30% bij kinderen.  

Dokter Tawee stelde voor dat iedereen zich zou moeten laten vaccineren tegen de griep, vooral kinderen en kwetsbare groepen zoals ouderen en mensen met chronische ziekten.  dr  Terapong Tantawichien, een docent aan de Chulalongkorn University School of Medicine, waarschuwde voor het risico op longontsteking bij deze groepen als ze het virus oplopen.  Zwangere vrouwen moeten zich ook laten vaccineren, zei hij.

Bovendien, zei Dr. Terapong dat mensen die besmet zijn met griep een hoger risico lopen om andere ziekten op te lopen, zoals Covid-19, respiratoir syncytieel virus (RSV) en bacteriële luchtweginfecties.  In Thailand is het aantal griepgerelateerde sterfgevallen onder ouderen 70 keer hoger dan onder jongeren.  

Er zijn momenteel twee soorten griepvaccin: een vaccin dat beschermt tegen drie virusstammen en gratis beschikbaar wordt gesteld aan risicogroepen, en een ander vaccin dat beschermt tegen vier virusstammen en beschikbaar wordt gesteld aan medisch personeel en zwangere vrouwen. vrouwen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “De griepprik heeft dit jaar in Thailand een topprioriteit!”

  1. Kan men als expat met jaarvisum en wonende in pattaya ook de gratis griep prik bekomen ?waar en wanneer.dank voor eventuele inlichtingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!