De grensovergang Phu Nam Rom in Kanchanaburi vanaf vandaag voor vrachtverkeer open

KANCHANABURI:- De grensovergang Phu Nam Rom in de provincie Kanchanaburi in het westen van Thailand gaat vandaag weer open voor het vervoer van vracht tussen Thailand en Myanmar.  

Gouverneur Jirakiat Phumsawat, die ook de voorzitter is van het provinciale comité voor overdraagbare ziekten, heeft vandaag het bevel gegeven om het Phu Nam Ron-controlepunt, dat tegenover het Tiki-controlepunt van Myanmar ligt, te heropenen.  Jirakiat zegt dat de Covid-situatie aan de andere kant van de grens in Myanmar is verbeterd.

In de Bangkok Post stond geschreven dat de Phu Nam Ron-Tiki-grensovergang voornamelijk wordt gebruikt om vracht tussen Thailand en Myanmar te vervoeren.  Hetzelfde bevel bepaalt dat de Dan Chedi Sam Ong-controlepost, ook bekend als de Three Pagodas Pass-oversteek, die ook tegenover Myanmar ligt, tot 14 september gesloten zal blijven.

Gouverneur Jirakiat zei dat de Covid-situatie nabij dat deel van de grens nog steeds zeer ernstig is, aangezien het aantal  infecties blijven stijgen.

De controleposten van Phu Nam Ron en Dan Chedi Sam Ong waren keer op keer gesloten vanwege de Covid-pandemie.  De laatste sluiting duurde van 5 tot 31 augustus. Eind vorige maand ging de grens tussen Kanchanaburi en Myanmar voor het eerst dicht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Piyarat Chongcharoen
Content: Olleke Bolleke in West Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!