De grens tussen Kanchanaburi en Myanmar is tot nader gesloten tot.……?

KANCHANABURI:- Deze westelijke provincie van Thailand, heeft de opdracht gekregen om de grens met Myanmar met ingang van vandaag, maandag 2 augustus te sluiten.  De grens blijft tot nader order gesloten.  De sluiting is een voorzorgsmaatregel tegen mensen die de verslechterende Covid-situatie in het nabijgelegen land ontvluchten.  Het bevel komt van de gouverneur van Kanchanaburi, Khun Jirakiart Phumisawat.

Het gezondheidszorgsysteem van Myanmar ligt naar verluidt in puin, als gevolg van massale arrestaties van medici die tegen het militaire regime waren.  Ook heeft een gebrek aan vaccins geleid tot de verspreiding van Covid en het extreem hoge dodental. 

Khun Jirakiart zegt dat het provinciale comité voor overdraagbare ziekten het besluit heeft genomen om de grens te sluiten omdat de Covid-pandemie “zeer ernstig” is en veel mensen de ziekte proberen te ontvluchten.  Deze mensen proberen via 43 natuurlijke grensovergangen asiel in Kanchanaburi te vinden.

Naar verluidt zijn er wegcontroles worden opgericht langs routes die in lijn liggen met de grens.  Ze zullen worden bemand door politie, troepen en lokale functionarissen.  Het openbaar vervoer is alleen op bepaalde locaties bereikbaar.  Het vervoer van consumptiegoederen, medische benodigdheden en binnenlandse post van en naar 5 districten in Kanchanaburi is toegestaan.

 Door de 371 kilometer lange grens worden 5 stadsdelen/deeldistricten afgesloten.  De 5 arrondissementen/subdistricten zijn:

  • Sangkhla Buri
  • String Pha Phum
  • Sai Yoko
  • Ban Kao
  • Jarakhae Phuek

De gouverneur van Kanchanaburi heeft ook een avondklok ingesteld van 22:00 tot 04:00 uur.  Als iemand zijn domicilie wil verlaten tijdens de avondklok, heeft hij toestemming nodig van zijn respectievelijke districtshoofd.

Een paar dagen geleden schreef het blad The Thiager dat Cambodja een afsluiting van 8 provincies plant met provincies die grenzen aan Thailand.  En eerder deze maand werden 8 vrouwen gearresteerd die naar verluidt de Moei-rivier in Myanmar overstaken naar de provincie Tak in het noorden van Thailand

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!