De gouverneur van Surat Thani pleit voor omvangrijkere bescherming van het zeeleven van Thailand

SURAT:- Een oproep tot actie voor de bescherming van bedreigde mariene soorten is gedaan door de gouverneur van Surat Thani, Wichawut Jinto. Het pleidooi kwam naar aanleiding van een recent maritime onderzoek, uitgevoerd gedurende een periode van negen dagen in de Golf van Thailand, waaruit een zorgwekkende afname van de populatie van bepaalde soorten bleek.

Het onderzoek naar bedreigde mariene soorten, uitgevoerd door het onderzoekscentrum voor maritime kustbronnen in Centrale Golf van Thailand,besloeg een gebied van 169,7 vierkante kilometer voor de kust van Nakhon Si Thammarat, Surat Thani en Chumphon. De resultaten waren echter verre van bemoedigend.

In Phumriang Bay, gelegen in het Chaiya-district van Surat Thani, werden een enkele doejong, twee Indo-Pacifische bultruggen en vier groene schildpadden gespot. Bovendien werden drie groene schildpadden gevonden in het kustgebied van het district Tha Chana, ook in Surat Thani. Helaas zijn er geen waarnemingen gemeld in Talet Bay, gevestigd in het Khanom-district van Nakhon Si Thammarat, of Thungka-Sawi Bay, gelegen in het Sawi-district van Chumphon, meldde Bangkok Post.

Khun Wichawut Jinto uitte zijn diepe bezorgdheid over de bevindingen, vooral over de eenzame doejong. “Ze zitten in grote problemen omdat deze zeezoogdieren normaal gesproken in een kudde leven, maar nu zien we nog maar één doejong in het gebied.”

De gouverneur drong er bij de lokale bevolking en vissers in gebieden waar deze zeldzame waterdieren werden gespot, vooral in Phumriang Bay en het district Tha Chana, op aan om mee te werken aan de bescherming ervan. De bevindingen van het onderzoek naar bedreigde mariene soorten zullen verder worden geanalyseerd door het onderzoekscentrum, in de hoop meer inzicht te krijgen in de populatie en habitats van deze soorten.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!