De Gouverneur van Bangkok is onvermurwbaar, hoe zal de gouverneur van Chonburi donderdag reageren

BANGKOK:- De gouverneur van Bangkok, khun Aswin Kwanmuang, weigert toe te geven aan de wet die de verkoop van alcohol in restaurants na 21.00 uur verbiedt, althans voorlopig.  Hij reageerde op een oproep van Thanakorn Kuptajit van de Thaise Vereniging voor Alcoholische Dranken, die heeft opgeroepen om de verkoop te verlengen tot 23.00 uur.  

Volgens een bericht van Bangkok Post gelooft Thanakorn dat het toestaan ​​van eetgelegenheden om alcohol te verkopen gedurende 2 uur later dan de huidige grens, arbeiders in de zogenaamde “blauwe zones” van Bangkok, Krabi, Phuket en Phang Nga zou helpen.

In de provincie Chonburi is donderdag in de kustplaats Pattaya een belangrijke vergadering gepland, waar tal van hooggeplaatste provinciale heren, de provinciale gezondheidsdienst met gemeente Pattaya gaan stoeien of op kort termijn de huidige drankverbod in de wilgen gehangen kan worden.

Hoewel uw nieuwsbeer Olleke Bolleke niet tot het leger van drankgebruikers kan worden, omarmt hij wel een positieve uitkomst voor Pattaya, zeker in aanmerking nemende dat de hoofdstad Bangkok en de enkele gebieden in het zuiden van Thailand wel aangewezen zijn om aan dit “pilot project” mee te doen.

De bovenstaande publicatie betreft een uitnodiging voor een bijeenkomst voor komende donderdag 4 november 2021 om 13:30 uur in de Thappraya zaal van het gemeentehuis van Pattaya. Besproken wordt het Covid19 beleid en de praktijk met betrekking tot onderwijsinstellingen, exploitanten van eet- of drinkgelegenheden, buurtwinkels, winkels centra, hotels.

De gemeente Pattaya geeft iedere geïnteresseerde de kans om deze vergadering via Zoom via het Meeting ID systeem. : 480 530 2550 met toegangscode: 346577 te volgen. Ook kunt u de vergadering via Facebook live volgen, door op het genoemde tijdstip HIER te klikken

Ondertussen heeft de Thaise Vereniging voor Alcoholische Dranken dringend aan het CCSA gevraagd om meer provincies aan te wijzen als “blauwe zones”, om het internationale toerisme verder te stimuleren.  

De voorzitter van deze vereniging, khun Thanakorn Kuptajit heeft voorspeld dat de economie in de laatste 2 maanden van het jaar met 20 tot 30% zal groeien als gevolg van de heropening van Thailand in 63 landen, met minimale quarantainevereisten voor gevaccineerde aankomsten.

Olleke Bolleke in Oost Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!