De gezondheidsdienst van Thailand heeft een malaria-waarschuwing uitgegeven, welke wordt veroorzaakt door apen

BANGKOK:- De waarschuwing bestaat er uit om de bossen in Zuid- en Oost-Thailand te mijden na ontdekking van apenpopulaties die lijden aan malaria.  De waarschuwing van de gezondheidsdienst van Thailand komt nadat het aantal menselijke infecties is vertienvoudigd, waarbij contact met primaten de belangrijkste oorzaak is.

Tussen oktober vorig jaar en eind maart werden in totaal 70 gevallen van Plasmodium knowlesi-malaria gemeld, vergeleken met slechts 10 gevallen in het gehele jaar daarvoor.

Dokter Opart Karnkawinpong, van het departement van ziektebestrijding zei, dat gezondheidsexperts nog moeten bepalen of de dodelijke parasiet, die onder andere koorts, koude rillingen en verlies van eetlust veroorzaakt, van persoon op persoon kan worden overgedragen.

Bekende vectoren zijn krab-etende makaken, varkensstaart makaken, stompstaart makaken, resusapen en Assam makaken.

Degenen die symptomen ervaren die in het verleden zijn blootgesteld aan de apen in de zuidelijke provincies Ranong en Songkhla en de oostelijke provincie Trat, hebben het advies gekregen om onmiddellijk medische hulp in te roepen.

Degenen die risico lopen, waaronder toeristen, arbeiders en bosbewoners, zijn ook aangespoord om zichzelf te beschermen tegen muggenbeten door strakke kleding te dragen, muggenspray aan te brengen en onder één muskietennet  te slapen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Aseannow
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Aseannow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!