De gemeenschappen langs de Chao Phraya  rivier worden geconfronteerd met stijgende waterstanden en binnendringend zout water

BANGKOK:- De stijgende zeespiegel en het binnendringen van zout water zullen naar verwachting het grootste deel van deze week de gemeenschappen langs de Chao Phraya-rivier treffen, zo waarschuwde het National Water Commando.

De Hydrografische Afdeling van de Royal Thai Navy waarschuwde ook dat de zeespiegel naar verwachting tussen februari en april van dit jaar zal stijgen.  Onder verwijzing naar gegevens verzameld door het Phra Chulachomklao Fort-station, zei het dat het niveau van de rivier van maandag tot vrijdag met 1,4 meter zal stijgen tot het gemiddelde zeeniveau, met 1,5 meter van 28 februari tot 4 maart en met 1,25 meter van 16 tot 18 maart.

“De stijgende zeespiegel zal het waterpeil van Chao Phraya doen stijgen en gemeenschappen in de buurt treffen, terwijl het binnendringen van zout water de kwaliteit van water voor consumptie en landbouw zal aantasten”, aldus het National Water Commando.

Het voegde eraan toe dat verwante instanties zijn aangespoord om de situatie te volgen, de duurzaamheid van gebouwen in de buurt van de rivier te controleren, de waterkering te versterken, mensen die in de buurt wonen te informeren en machines en apparatuur voor te bereiden om de impact te verminderen.

“De verwante instanties worden ook aangespoord om de kwaliteit van het water te controleren en hun waterbeheerplannen aan te passen om ervoor te zorgen dat de waterkwaliteit aan de normen voldoet en zout water zo snel mogelijk terug naar zee kan worden geduwd”, voegde het eraan toe.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!