De gay community in Thailand staat op tegen de uitspraak van de rechtbank in Bangkok en twittert er sindsdien stevig op los

BANGKOK:- Nadat het Thaise Grondwettelijk Hof vorige week donderdag het vonnis bekendmaakte, gingen Thaise internetgebruikers direct Twitter op om de LGBTIQ+-gemeenschap te steunen.

De rechtbank verklaarde dat het doel van het huwelijk voortplanting was, dus het homohuwelijk was in strijd met de natuurlijke orde.

Als gevolg hiervan gebruikten LHBTIQ+-volgers het internet om hun woede te uiten in de rechtbank met de hashtag # ศาล รัฐธรรมนูญ เหยียด เพศ [Het Grondwettelijk Hof discrimineert op basis van geslacht].

Internetgebruikers wezen erop dat terwijl Thailand het land adverteert als een homovriendelijk paradijs, (wat het absoluut niet is) bij het de rechtbank verstrikt is in archaïsch denken door het huwelijk te definiëren als alleen tussen een man en een vrouw.

Als gevolg hiervan is de LGBTIQ + -gemeenschap slechts een economisch stimuleringsinstrument en zelfs niet een begunstigde van de Thaise groei, zo betoogden de internetgebruikers.

Internetgebruikers ontdekten dat alle acht rechters die het wetsvoorstel hebben aangenomen mannen zijn.  En het is controversieel dat LHBTIQ+-liefde wordt beoordeeld door mensen die niet begrijpen wat het is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Enquirer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!