De Full Moon Party’s op Koh Phangan draaien bijna weer als weleer

KOH PHANGAN:- De derde Full Moon Party van Dit jaar op Koh Pha Ngan heeft het dubbele aantal toeristen naar Koh Pha Ngan in Zuid-Thailand getrokken sinds het eerste feest in april werd georganiseerd. Eergisteren arriveerden ongeveer 20.000 bezoekers aan de oevers van Haad Rin.  De toeristen passeerden 5 controleposten om te worden gescreend op wapens en drugs voordat ze verder konden gaan om van de nacht te genieten.

De provinciale gouverneur van Koh Pha Ngan zegt dat het aantal toeristen de verbetering van de toeristische situatie markeerde en dat de volle maanparty ongeveer 50 miljoen baht aan inkomsten had gegenereerd.

Naast de 5 checkpoints die aankomsten screenden, waren er ook checkpoints bemand door politie en soldaten langs de weg van de bootpier naar het strand van Hat Rin, volgens een lokale bedrijfsvoorzitter.

De eerste Full Moon Party zou in 1983 zijn geïmproviseerd in een Paradise Bungalows op Hand Rin als een “bedankje” aan ongeveer 20-30 reizigers, hoewel de juistheid hiervan wordt betwist, net als de datum van het oorspronkelijke evenement  .  Niemand kan zich de nacht precies herinneren… ze moeten het wel erg naar hun zin hebben gehad!

 De meeste mensen komen ofwel aan met een veerboot vanuit Don Sak in Surat Thani, ofwel via Koh Samui ofwel rechtstreeks naar Koh Pha Ngan.

Hier zijn de data voor de Full Moon Party-feesten de rest van dit jaar…

 vrijdag 15 juli

 zaterdag 13 augustus

 zaterdag 10 september

 dinsdag 11 oktober

 dinsdag 8 november

 donderdag 8 december

Tickets voor het feest kunnen bij binnenkomst worden gekocht voor 100 baht per stuk.  Mogelijk wordt u gevraagd om uw vaccinatiegeschiedenis, Thailand Pass, te laten zien of om een ​​ATK-test te doen als u niet bent gevaccineerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!