De fabriek waar Victoria Secret lingerie in Thailand wordt gemaakt ligt zwaar onder vuur door arbeidsmisbruik door ontslagen werknemers

BANGKOK:- De arbeiders van textielfabriek Brilliant Alliance Thai Global, waar de lingerie van Victoria’s Secret wordt gemaakt, hebben gisteren een klacht ingediend bij de Nationale Mensenrechtencommissie in Bangkok.  De klacht volgt op de aanklacht tegen zes arbeidsactivisten wegens illegaal protesteren buiten het gouvernementsgebouw in het Dusit-district op 19 oktober.

De beweging werd geleid door de Triumph International Workers Union toen demonstranten een vergoeding van 242 miljoen baht eisten van de regering en het ministerie van Arbeid voor de 1.388 werknemers die hun baan verloren bij een in Hong Kong gevestigd lingeriebedrijf in Samut Prakan.  Ze werden ontslagen met weinig of geen ontslagvergoeding toen de fabriek begin maart werd stilgelegd.

Eind maart beval de Thaise autoriteiten de lingeriefabrikant om de arbeiders die geen ontslagvergoeding of loon kregen te vergoeden.  Brilliant Alliance Thai Global had gezegd dat financiële verliezen als gevolg van de Covid-19-pandemie hebben geleid tot de plotselinge sluiting van de fabriek.  Volgens Reuters zeiden arbeiders en vakbonden dat ze geen berichtgeving hadden gekregen.

In een eerder rapport van Reuters kreeg het bedrijf eind maart te horen dat het binnen 30 dagen meer dan 242 miljoen baht aan de arbeiders moest betalen, anders zou het bedrijf strafrechtelijk worden vervolgd.  De Thaise wet vereist dat bedrijven een maand voor sluiting op de hoogte stellen en alle openstaande salarissen, bonussen en ontslagvergoedingen betalen.

Het is nu een dochteronderneming van Clover Group International, voorheen bekend als Body Fashion en eigendom van Triumph International, en staat bekend om het betalen van armzalige lonen, waardoor de meeste werknemers geen of weinig spaargeld hebben.

Volgens de Textile Industrial Labour Union waren de aanklachten van de politie een schending van de rechten van de arbeiders, vooral wanneer ze te maken hadden met inkomensverlies en niets hadden om op terug te vallen.  De vakbond verklaarde dat ze de regering verschillende keren hadden geschreven, maar dat er geen vooruitgang was geboekt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: splash
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Reuters.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!