De evacuatie van de Boeing 737-800 in Chiang Rai werd vertraagd om passagiers te beschermen tegen gevaarlijke dieren, plassen, zo beweert Nok Air

CHIANG RAI:- De Thaise vliegmaatschappij Nok Air verdedigde haar beslissing om passagiers urenlang in het vliegtuig opgesloten te houden nadat ze zaterdagavond van de landingsbaan waren geschoten door te zeggen dat het zich zorgen maakte over hun veiligheid.

De DD108-vlucht vanaf de luchthaven Don Mueang in Bangkok gleed van de landingsbaan terwijl het probeerde te landen in zware regen op de luchthaven Mae Fah Luang in Chiang Rai. De Boeing 737-800 toestel had 164 passagiers en zes bemanningsleden aan boord.

Nok Air zei te hebben besloten om passagiers niet onmiddellijk via glijbanen te evacueren omdat de grond door hevige regenval veel plassen had.  Het zei ook dat het zich zorgen maakte over hun veiligheid omdat het buiten donker was en er mogelijk gevaarlijke dieren in het gebied zouden liggen.

“De bemanning vertelde de passagiers aan boord te 11wachten totdat we konden bevestigen dat het gebied veilig was”, zei de luchtvaartmaatschappij.  “Nok Air volgt de hoogste veiligheidsnormen.  We zullen proberen het probleem op te lossen en onze diensten te verbeteren om de impact op passagiers te minimaliseren.  Onze excuses voor het ongemak dat u mogelijk heeft ondervonden van dit incident.”

Donker en benauwd
Volgens rapporten heeft de gezagvoerder de motoren van het vliegtuig onmiddellijk uitgezet zodra het tot stilstand was gebracht, waardoor de cabine donker en zonder lucht achterbleef.

De passagiers moesten aan boord blijven tot de bussen arriveren om hen naar de terminal te brengen.  Na ongeveer een uur werden echter slechts zo’n 20 passagiers verwijderd, terwijl de rest klaagde over het gebrek aan frisse lucht.  Na lang aandringen van boze passagiers stemde de piloot er uiteindelijk mee in een van de acht nooduitgangen te openen zodat passagiers via een glijbaan het vliegtuig konden verlaten.

Volgens internationale luchtvaartregels moeten alle passagiers binnen 90 seconden na een ernstig incident uit een vliegtuig worden geëvacueerd, zo verklaarde het hoofd  van de Burgerluchtvaartautoriteit van Thailand, het CAAT.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!