De eens gevierde kolonel Thitisan Uthanapol, ook bekend als ‘Joe Ferrari’ bedolven onder een reeks van aanklachten

NAKON SAWAN:- De Crime Suppression Division van de politie is van plan om een ​​aanklacht in te dienen op grond van sectie 172 van de organieke wet inzake anticorruptie tegen de voormalige chef van het politiebureau van Nakhon Sawan, kolonel Thitisan Uthanapol, ook bekend als ‘Joe Ferrari’.

Zoals bekend is kolonel Thitisan is beschuldigd van het eisen van 2 miljoen baht van twee drugsverdachten voordat hij op 5 augustus een mannelijke verdachte met plastic zakken had verstikt. 

Na zijn 26 augustus, lanceerde de National Anti-Corruption Commission (NACC) een onderzoek naar zijn financiën, omdat zij geloven dat Thitisan, op sociale media ook bekend als “Joe Ferrari” vanwege zijn uitbundige levensstijl als liefhebber van sportwagens, schathemeltje rijk is geworden.

Politie Kolonel Anek Taosuphab, plv. hoofd van misdaadbestrijding, zei dat zijn bureau bewijsmateriaal aan het verzamelen is om de aanklacht op grond van sectie 172 tegen Thitisan in te dienen, nadat de provinciale rechtbank van Nakhon Sawan had geoordeeld dat de doodsoorzaak van de mannelijke verdachte verstikking was.

 “Volgens het gerechtelijk rapport hebben Thitisan en zes handlangers de 24-jarige Jiraphong Thanaphat gemarteld en zijn hoofd vervolgens meer dan zes minuten in een plastic zak gehouden totdat hij stikte.

“Thitisan en zijn mannen onderzochten de verdachte in een drugszaak voordat dit leidde tot de bewuste arrestatie.

Artikel 172 van de organieke wet op de bestrijding van corruptie bepaalt dat elke ambtenaar die een handeling in de functie of taken uitvoert of nalaat te verrichten, of macht misbruikt in de functie of taken om schade te berokkenen aan een persoon, of taken uitvoert of nalaat om taken uit te voeren  te kwader trouw, wordt gestraft met gevangenisstraf van één tot tien jaar of met geldboete van tweeduizend baht tot tweehonderdduizend baht of een combinatie van beide.

Thitisan wordt ook geconfronteerd met andere aanklachten, waaronder moord, meineed en overtreding van de politiediscipline.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!