De DSI verzorgde een inval bij onroerendgoedbedrijf in Chiang Mai en neemt projecten ter waarde van 1,2 miljard Thaise baht in beslag 

CHIANG MAI:- De politie heeft in het afgelopen weekend veertien projecten ter waarde van 1,2 miljard baht in beslag genomen bij een vastgoedbedrijf in de provincie Chiang Mai nadat investeerders hadden geklaagd dat ze waren bedrogen uit 4 miljard baht.

Het departement van speciaal onderzoek, het DSI, geheten leidde de inval bij New Concept Property Co Ltd in het Hang Dong-district van de noordelijke provincie.

Ze waren op zoek naar de CEO van het bedrijf, Khun Romrawin Thansetkul, maar vonden geen spoor van hem. In plaats daarvan was de onderdirecteur van het bedrijf, Khun Jakree Chomtaisong, aanwezig om informatie en documenten aan de politie te overhandigen.

De directeur-generaal van DSI, Khun Triyarith Temahivong, die de operatie leidde, zei dat 80 mensen klachten hadden ingediend tegen het vastgoedbedrijf, waarbij ze het bedrijf beschuldigden van het niet nakomen van zijn belofte om een ​​rente van 8 procent per jaar te betalen aan hun meer dan 2.000 investeerders.

Volgens één vorig jaar gestart onderzoek zouden de  bedrijfsinvesteerders maar liefst 4 miljard baht hebben verloren.  Grote investeerders hadden elk 40-300 miljoen baht in de 14 vastgoedontwikkelingsprojecten van het bedrijf gepompt, zo voegde de directeur-generaal van DSI, eraan toe.

De DSI nam 14 New Concept Property-projecten in beslag – 12 in Chiang Mai en twee in de provincie Krabi – met een totale marktwaarde van meer dan 1,2 miljard baht, zei Triyarith. Bij de inval werden ook klantgegevens, verkoopgegevens en andere documenten in beslag genomen.

New Concept Property, of New Concept Group, werd in 2019 opgericht met een maatschappelijk kapitaal van 100 miljoen baht.  De belangrijkste focus lag op het ontwikkelen van flatgebouwen in Chiang Mai, vertrouwend op investeringen van het grote publiek met een aanbod van rendement van 8-10 procent per jaar.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!