De dood van een Britse duiker doet de schadelijke mythe van Koh Tao weer opleven

KOH TAO:- De 48-jarige Neil Giblin was een populaire, gerespecteerde en geliefde duikinstructeur op het eens zo populaire toeristeneiland Koh Tao.  Zijn plotselinge dood afgelopen gisteren heeft geleid tot speculaties over het eiland, voor altijd verbonden met de gruwelijke moorden op jonge Britse toeristen Hannah Witheridge en David Miller in september 2014 (foto links) en een lange lijst van plotselinge sterfgevallen en zelfmoorden die door de families in twijfel worden getrokken van de getroffenen die buiten Thailand wonen.  

Dit heeft geleid tot een duistere mythe en een slechte reputatie rond dit mooie Koh Tao, die online websites en bestverkochte boeken inspireert maar de pogingen van Thailand om zijn toeristische merk in het buitenland te promoten, schaadt.

Een lange geschiedenis van ongelukkige sterfgevallen op het zuidelijk gelegen kleine eiland met een hechte gemeenschap en een relatief groot aantal jaarlijkse bezoekers is misschien niet zo sinister als het klinkt, maar de moord in 2014 op twee Britse toeristen, Hannah Witheridge en haar landgenoot David Miller, achtervolgt Koh Tao nog steeds.  Het vereist zeker meer gevoeligheid van de kant van de autoriteiten om de reputatie van het Thaise toerisme dat lijdt, te beschermen.

Afgelopen dinsdag heeft de Thaise regering bijna £ 4 miljard toegezegd om Thailand te promoten als een vooraanstaande toeristische bestemming en het positief te promoten bij potentiële internationale reizigers in het buitenland, terwijl internationale nieuwsmedia een negatief beeld van Koh Tao schetsten . Of het nu een ongelukkig toeval is of een eilandmythe, het aanhoudende onbehagen over de toeristische hotspot is vooralsnog bijzonder verontrustend.

De dood van een Britse duikinstructeur op het idyllische eiland Ko Tao heeft de sombere reputatie van het eiland buiten Thailand nieuw leven ingeblazen, ondanks pogingen van de politie en de autoriteiten in de afgelopen jaren om publiekelijk sterk te verzekeren dat het eiland, dat nog steeds een populaire bestemming is voor buitenlandse toeristen en toerisme vormt de kern van de economie is veilig voor bezoekers.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: AseanNow

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!