De dieselprijs zal op 21 juli met 5 baht liter gaan stijgen als belastingverlaging niet wordt verlengd

BANGKOK:- De dieselprijs aan de pomp wordt vanaf 21 juli met 5 baht/liter verhoogd als de overgangsregering van premier Prayut Chan-o-cha of de nog te vormen nieuwe regering de belastingverlaging van j.l.18 februari niet verlengd.

Khun Ekniti Nitithanprapas, directeur-generaal van het Accijnsagentschap, zei gisteren dat de huidige regering aan de verkiezingscommissie goedkeuring zou kunnen vragen voor een verlenging van de belastingverlaging, maar voegde eraan toe dat deze kwestie nog niet was besproken met waarnemend minister van Financiën, Khun Arkhom Termpittayapaisith.

Hij waarschuwde dat een plotselinge prijsstijging van 5 baht per liter het economisch herstel zou belemmeren en zwaar zou wegen op de consument, aangezien dieselbrandstof een groot deel van de productiekosten van de industrie uitmaakt, en stelde voor de accijnsverlaging verder te verlengen.

De regering verlaagde aanvankelijk de verbruiksbelasting met 3 baht/liter gedurende drie maanden, tot 20 mei vorig jaar, waarna de verlaging tussen 21 mei en 20 juli vorig jaar werd verhoogd tot 5 baht/liter en tot op heden vijf keer werd verlengd. 

De totale verlaging van de verbruiksbelasting zal de staat tegen 20 juli naar schatting 158 miljard baht aan gederfde inkomsten hebben gekost, aldus khun Ekniti.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Wochenblitz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!