De Democratische Partij vraagt ​​waarom MRT Orange Line schokkend tot stilstand is gekomen

BANGKOK:- De plv. leider van de Democratische Partij Khun Samart Ratchapolsitte, vroeg in een Facebook-bericht waarom elk deel van de MRT Orange Line verschillende biedingscriteria had en drong hij er bij de autoriteiten op aan om de lijn zo snel mogelijk te openen.

Hij vroeg ook waarom de biedingscriteria voor het westelijke deel plotseling waren gewijzigd, waardoor de aanleg van de lijn sissend tot stilstand kwam.

Het oostelijk deel van de 22,5 kilometer lange lijn loopt van Thailand Cultural Central naar Minburi.  Samart zei dat het bieden op deze lijn in 2016 begon en de eerste ronde was om bieders te vinden die aan ten minste 70 procent van de technische vereisten voldeden en de laagste prijs voorstelden.  Deze lijn is voor bijna 80 procent compleet.

Ondertussen was het bieden op de 13,4 km lange lijn die loopt van Bang Khun Non in het westen van Bangkok naar het Thailand Cultural Center vastgesteld voor 2020. Het eerste criterium voor bieders was dat ze moesten voldoen aan ten minste 85 procent van de technische vereisten omdat deze route een ondergrondse tunnel onder het Rattanakosin-eiland omvat.

De Mass Rapid Transit Authority of Thailand (MRTA) veranderde de criteria echter net voor de biedingsdeadline in 30 procent technische en 70 procent financiële vereisten.

De MRTA legt niet uit waarom de technische eisen zijn verlaagd, terwijl dit onderdeel veel expertise en ervaring vereist.

Het bieden op deze sectie moest worden stopgezet nadat het Bangkok Mass Transit System (BTSC) een rechtszaak had aangespannen tegen MRTA voor het wijzigen van de criteria.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!