De deal om Beechcraft-aanvalsvliegtuigen aan te kopen was geheel transparant, zo beweert de stafchef van de RTAF Thailand

BANGKOK:- De aanschaf van lichte aanvalsvliegtuigen uit de Verenigde Staten is transparant en gebaseerd op nationaal belang, aldus de Royal Thai Air Force (RTAF).

De RTAF had afgelopen zondag, de eerste dag van de Dubai Air Show, een aankoopcontract van 143 miljoen dollar (THB 4,68 miljard) met de Amerikaanse vliegtuigbouwer Textron Aviation Defense ondertekend.

Volgens het pact zullen acht Beechcraft AT-6 Wolverine-vliegtuigen, grondondersteuningsapparatuur, reserveonderdelen en andere apparatuur worden aangeschaft voor de lichte aanvalsoperaties van de 41e Wing in Chiang Mai.

Luchtmachtwoordvoerder AVM Prapas Sornchaidee zei dat de aanschaf was gebaseerd op verschillende aspecten, waaronder goedkope reparatiekosten, een korte trainingsperiode en het potentieel van het vliegtuig voor militaire operaties in grensgebieden.

Hij zei dat de luchtmacht ook een overeenkomst had getekend met Textron en aanverwante overheidsinstanties, waaronder de Comptroller-General’s Department en een anticorruptiesamenwerkingscomité in een poging om corruptie bij de aanbesteding te voorkomen.

“We willen bevestigen dat deze aankoop gericht is op het behoud van het potentieel van de luchtmacht om onze nationale soevereiniteit te beschermen, terwijl het proces op een transparante en waardige manier is uitgevoerd”, maakte hij duidelijk.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!