De deadline voor het aanvragen van een Covid-visumverlenging van 60 dagen tot 25 maart verlengd

BANGKOK:- Hoewel er geen formele aankondiging was, lijkt de deadline voor het aanvragen van het 60-daagse “Covid” visumverlengingsprogramma verschoven naar 25 maart te zijn.

De deadline was eerder vastgesteld voor gisteren, maar gisteravond lekte een ondertekend document van de Thaise immigratie-autoriteiten uit waarin staat dat buitenlanders nu een extra visumverlenging van twee maanden kunnen aanvragen.

Het visumverlengingsprogramma is bedoeld voor buitenlanders die Thailand niet kunnen verlaten vanwege geannuleerde vluchten en reisbeperkingen in verband met de aanhoudende pandemie.  Het programma is meerdere keren verlengd en een aankondiging is meestal op het laatste moment gedaan, soms zelfs na de deadline of via een document dat is gelekt op sociale media.

Checklist voor de 60 dagen Covid-19 visumverlenging:

  • TM.7 Aanvraag verlenging tijdelijk verblijf in het Koninkrijk
  • TM.30 Melding van verblijf ondertekend door de verhuurder of hotelmanager.
  • Pasfoto 4 x 6 centimeter
  • Kopie van paspoortidentificatiepagina en alle pagina’s met betrekking tot het huidige visum.
  • Een brief van de ambassade van het thuisland in Thailand.
  • 1.900 baht visumverlengingskosten.

Op de immigratiedienst van Bangkok moeten mensen die onlangs hebben gereisd of een bezoek hebben gebracht aan gebieden waar een hoog risico op overdracht van Covid-19 bestaat, een snelle antigeentest ter plaatse ondergaan voordat ze binnenkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “De deadline voor het aanvragen van een Covid-visumverlenging van 60 dagen tot 25 maart verlengd”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!