De cyber-politie van Thailand rolt een illegaal draagmoeder netwerk op

~HET GEWETEN IN SLAAP WIEGEN~
(Niet willen erkennen dat iets verkeerd is)

BANGKOK:- In Bangkok is een illegaal draagmoeder netwerk dat zich voordeed als een schoonmaakbedrijf door de cybercriminaliteitspolitie ontmaskerd. De draagmoeders konden de kinderen niet aan buitenlandse kopers overhandigen vanwege reisbeperkingen tijdens de coronavirus-pandemie.  

De medewerkers van het Cyber ​​Crime Investigation Bureau hebben drie vertegenwoordigers en vier vermoedelijke Thaise draagmoeders bij invallen op tien locaties gearresteerd.

Er werden twee baby’s van zes maanden en acht maanden oud aangetroffen.  Volgens de commissaris van het bureau, Kornchai Klayklueng, werden Thaise vrouwen via sociale media naar het illegale draagmoeder netwerk gelokt en ontvingen elk meer dan 500.000 baht om kinderen te krijgen voor buitenlandse ouders.  Door zich voor te doen als schoonmaakbedrijf kon het draagmoedernetwerk meerdere jaren in Thailand opereren.  

De vrouwen moesten naar Cambodja voor een embryotransfer en keerden daarna terug naar Thailand, waar ze bleven tot de bevalling.  De baby’s werden vervolgens aan ouders in het buitenland gegeven.  Het onderzoek begon nadat een vrouw die volgens de politie betrokken was bij het illegale netwerk als draagmoeder, beviel van een te vroeg geboren baby met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder hersenbloeding.  

De verdachten worden beschuldigd van het overtreden van de wet inzake de bescherming van kinderen die zijn geboren met behulp van geassisteerde voortplantingstechnologie in de geneeskunde en de wet tegen betrokkenheid bij grensoverschrijdende georganiseerde misdaad.  

Vorig jaar werd een draagmoeder netwerk blootgelegd en werden verschillende Thaise en Chinese staatsburgers gearresteerd.  Het netwerk gebruikte Thaise vrouwen om baby’s te vervoeren voor Chinese stellen.  Ook werd een Thaise arts aangehouden op beschuldiging van mensenhandel. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!