De Covid19 uitbraak in een Ijsfabriek in Si Racha beïnvloedt ijsverkoop in Chonburi, eigenaren van ijsfabrieken verzekeren het publiek dat ijsblokjes veilig zijn

~REGIO NIEUWS~

SRI RATCHA:- De verkoop van ijs is gedaald, omdat veel mensen in Chonburi zich zorgen maken over de Covid19 uitbraak in een ijsfabriek in Si Racha.  Ondertussen hebben ijs-fabrikanten aan de media bevestigd dat hun fabrieken schoon worden gehouden omdat ze de volksgezondheidsmaatregelen strikt volgen.

Het provinciaal gezondheidsbureau van Chonburi heeft in totaal 49 bevestigde gevallen gemeld van de Suksawat Pansadet-ijsfabriek in Si Racha.

De gouverneur van Chonburi heeft vorige week een tijdelijke sluiting bevolen van de Suksawat Pansadet-ijsfabriek in Si Racha vanwege veel bevestigde gevallen van Covid -19.

Enkele verslaggevers bezochten gisteren de ijsfabriek in Si Racha en sprak met de eigenaar van de fabriek, Khun Boonanan Pattanasin, vertelde: “Veel mensen zijn bezorgd dat ijs niet wordt schoongemaakt.  Als gevolg hiervan is de ijsverkoop bij elke ijsfabriek in de omgeving gedaald”.

 “We bevestigen dat onze ijsfabrieken in elk proces worden schoongemaakt terwijl we de volksgezondheidsmetingen volgen.  Bovendien is inmiddels meer dan 70 procent van onze medewerkers gevaccineerd.  Onze hygiënische metingen zijn van topklasse en ijs doorloopt vele kwaliteitsborgingsprogramma’s voordat het wordt verpakt en aan klanten wordt geleverd.  Onze medewerkers komen niet met de ijsblokjes in aanraking, omdat dit proces geheel machinaal verloopt.

Khun Boonanan benadrukte dat de kans dat Covid-19 wordt overgedragen via ijsblokjes volgens hem bijna onmogelijk is en dat mensen niet bang hoeven te zijn voor ijsblokjes.

De ijsfabriek van Suksawat Pansadet is op dit moment gesloten en al het personeel, positief of niet op  Covid19 virus, werd in quarantaine geplaatst terwijl het pand grondig werd schoongemaakt volgens de provinciale gezondheidsdienst.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!