De concurrentie van bevroren Maleisische doerians brengt Thaise export in vervelende situatie

THAILAND:- De verkoop van Thaise doerians is onder druk komen te staan ​​door hevige concurrentie nadat China onlangs een overeenkomst met Maleisië heeft ondertekend, die de invoer van bevroren doerian toestaat, zo heeft de Thaise Doerian Associatie op haar Facebook-pagina bekend gemaakt.

“Momenteel staat China alleen de invoer van verse durian uit Thailand toe, maar nu kan bevroren durian uit Thailand of Maleisië komen, wat onze concurrent zal worden op de markt voor de koning van fruit”, zo meent de associatie.

De bevroren durians uit Maleisië worden in vleesvorm of als geheel naar China geëxporteerd.

 “Uit ons onderzoek blijkt dat Maleisië 16 fabrieken heeft die in staat zijn om het hele fruit in te vriezen voor export”, aldus de Facebook posting.

Daarnaast zijn de Filippijnen, Laos en Vietnam bezig om de Chinese markt te penetreren, hoewel ze nog moeten worden goedgekeurd door de Chinese regering, aldus de vereniging.

“Om de zaken nog erger te maken, hebben we berichten ontvangen dat de provincie Hainan in het zuiden van China erin is geslaagd de Thaise Mon Thong en de Maleisische Musang King-doerians te telen met behulp van geavanceerde landbouwtechnieken.  

In de toekomst zouden deze lokaal geteelde doerians ook onze nieuwe concurrenten kunnen worden”, aldus het bedrijf.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: Facebook 

Eén gedachte over “De concurrentie van bevroren Maleisische doerians brengt Thaise export in vervelende situatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!