De Chinezen produceren in Thailand steeds meer elektrische auto’s 

PATTAYA:- Een hele horde van Chinese elektrische voertuigen rolt de Thaise weg op, aangevoerd door modellen als de MG4 Electric en NETA V-11. Deze ontwikkeling volgt op het onlangs geïntroduceerde EV3.0-beleid van de Thaise overheid, dat tot doel heeft de balans tussen binnenlandse productie en export te bevorderen.

Zoals de Thaise nieuwsdienst Thansettakij meldt, is SAIC Motor-CP al begonnen met de assemblage van het MG4-model in zijn fabriek in Chonburi. Er zijn aanpassingen gedaan om aan de lokale eisen te voldoen: de MG4 Electric Standard Range beschikt nu over een batterij van 49 kilowattuur (kWh) – een vermindering ten opzichte van de oorspronkelijke batterij van 51 kWh – en biedt een bereik van 423 kilometer per lading. Het model wordt aangeboden voor een prijs van 709.900 baht.

De NETA V-11 zal ook worden aangepast aan de Thaise behoeften en worden geassembleerd in de Bangchan General Assembly-fabriek in Bangkok. Dit voertuig wordt geleverd met een batterij van 36,1 kWh die een bereik van 382 kilometer oplevert. De modellen zijn verkrijgbaar in Lite- en Smart-versies en kosten respectievelijk 549.000 baht en 569.000 baht.

Ook is er een reportage over de ORA Good Cat, die in Thailand wordt geproduceerd en dankzij het gebruik van lithiumijzerfosfaatbatterijen goedkoper kan worden aangeboden. Prijzen beginnen bij 799.000 baht voor de ORA Good Cat Pro, oplopend tot 899.000 baht voor de Ultra-versie en 1,09 miljoen baht voor het GT-model. Een ander verwacht model is de BYD Dolphin, die in Rayong wordt geassembleerd en vanaf juli verkrijgbaar is. De prijzen voor dit model beginnen bij 559.900 Baht voor de Standard Range en 699.900 Baht voor de Extended Range.

Lees ook> https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2526391-chinese-auto-s-als-wapen-overheidsdiensten-onderzoeken-potentieel-misbruik?

Andere Chinese automerken zoals Omoda & Jaecoo, Guangzhou Xiaopeng Motors Technology en Zeekr Intelligent Technology Holding hebben ook plannen aangekondigd om hun elektrische voertuigen in de tweede helft van het jaar op de Thaise markt te introduceren.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!