De Chinese gezinnen in Thailand maken zich klaar om het nieuwe jaar in te luiden

~SINDS JAAR EN DAG~
(Sinds een lange tijd)

THAILAND:- De meeste Chinees-Thaise gezinnen brachten gisteren de dag door met het schoonmaken en versieren van hun huizen en het brengen van offers voor hun voorouders tijdens het vandaag beginnende  Chinees nieuwjaar.

Velen verbranden ook gouden en zilveren papieren, die volgens oude Chinese overtuigingen geld opleveren voor overleden familieleden en voorouders in het hiernamaals.

De laatste avond van het maanjaar wordt ook besteed aan het genieten van een reüniediner met vrienden en familie voordat het nieuwe jaar wordt ingeluid, net als een kerst- of Thanksgiving-feest.

Traditioneel zetten Chinese families vuurwerk af om boze geesten weg te jagen voordat ze de deur ’s nachts sluiten en de volgende ochtend openen voor een helderder, beter jaar..

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!