De Chet Sao Noi-watervallen in de provincie Saraburi

~DE ZON IN HET WATER KUNNEN ZIEN SCHIJNEN~
(Kunnen verdragen dat een ander ook iets krijgt)

De Chet Sao Noi-watervallen in de provincie Saraburi hebben een make-over ondergaan die hun ware schoonheid onthult.

Nam Tok Chet Sao Noi is een van de weinige nationale parken die ik niet opnieuw wilde bezoeken, vooral omdat het ooit overvol, vervallen en slecht beheerd was. Vorig jaar hoorde ik echter dat park in het district Muak Lek in Saraburi is veranderd in iets beeldschoons.

De watervallen, evenals de omliggende gebieden, zijn zorgvuldig opnieuw ontworpen. Er zijn voorzieningen toegevoegd, maatregelen genomen om de belasting van het milieu te minimaliseren en de veiligheid en tevredenheid van bezoekers te maximaliseren.

Nam Tok Chet Sao Noi werd in 2016 opgewaardeerd van een bospark naar een nationaal park. Pas eind 2019 begon de make-over. Tegenwoordig is het park vooral onder kampeerders populairder dan ooit, en is het nu en goed onderhouden.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, beschikken de watervallen van Chet Sao Noi het hele jaar door over stromend water. De kalkstenen watervallen zijn hier misschien niet zo hoog in vergelijking met andere maar het water is koel en kristalhelder, ideaal voor een verfrissende duik. Voor bezoekers die willen relaxen en genieten van de schoonheid van de natuur, zijn er tal van schaduwbomen langs de waterkant.

De Chet Sao Noi-watervallen

De Chet Sao Noi-watervallen verspreiden zich in een deel van de Muak Lek-stroom die afkomstig is van Khao Yai National Park, ongeveer 20 km verderop naar het zuiden. Langs de stroom zijn er verschillende andere kleine watervallen, waaronder Muak Lek, Rim Than, Ko Sichang, Dong Phyayen en Ta-Yai watervallen. Geen van hen kan tippen met het vernieuwde Nam Tok Chet Sao Noi.

Het is nu het droge seizoen in Thailand en de vegetatie is nu niet zo weelderig, maar de natuur is verre van levenloos zijn. Velen soorten bomen en planten bloeien, sommige op hoge takken en andere dicht bij de grond. In de heldere beek vind je een breed scala aan waterplanten.

Het is de moeite waard een zwembril mee te nemen zodat u van de opderwaterwereld kunt tenieten in een van de heldere beken in het park!

Dit nationale park wordt zeer geprezen omdat het rolstoel- en kinderwagenvriendelijk is. Het heeft ook rolstoelen beschikbaar voor bezoekers die ze nodig hebben.

Eten is op dit park geen probleem. Aan een kant van de uitgestrekte parkeerplaats staan ​​veel stalletjes van som tam en ahan tam sang (op bestelling klaargemaakt eten). Je kunt je eten ook meenemen naar de waterval, zolang het niet in plastic is verpakt.

Er is tevens een coffeeshop met een mooi uitzicht op de beek beneden. Ook zijn de gemeenschappelijke badkamers en toiletten schoon en goed uitgerust.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!